Kendt chokoladeproducent åbner solcellepark på 4 hektar

Producent af de velkendte firkantede Ritter Sport-chokolader tager et skridt mod mere bæredygtig produktion med opsættelsen af egen solcellepark.

Beliggende i kommunen Wenzenbach i Bayern, på et areal på fire hektar, består solcelleparken af 7.383 solcellemoduler.

Det beretter EFA News.

Hvert år skal solcelleparken generere omkring fire millioner kWh grøn solenergi, hvilket kan bruges til at producere omkring 120 millioner chokoladebarer.

Med den nye solcellepark vil virksomheden sammen med vindmøller kunne dække mere end halvdelen af sit el-behov med egenproduceret energi fra vedvarende kilder.

- Som en familieejet virksomhed er vores ansvar at bevare vores virkelighed for fremtidige generationer. Vores chokolade er altid i centrum for alt, hvad vi gør, og naturen giver alt, hvad vi har brug for. Det er derfor vores opgave at bevare planetens naturressourcer og aktivt bekæmpe klimaforandringerne gennem konstante initiativer, siger Thomas Straub, adm. direktør for Ritter Sport Italia til nyhedsmediet og fortsætter:

- Vores indsats i de senere år i energisektoren er et yderligere skridt mod målet om fuldstændig neutralitet for at producere chokolade, der virkelig er godt på alle måder.

Som noget særligt ved denne solcellepark, er at den er blevet installeret i en højde på 80 cm for0 at tillade får at græsse og dermed bidrage til den økologiske forvaltning af områderne. Ritter Sport mener samtidig, at det er med til at fremme biodiversiteten gennem plantning af hjemmehørende arter som tjørn, hyldebær og sorttorn.

Læs også