VA overtager resterende ejerandel af foderselskab

Det andelsejede grovvareselskab Vestjyllands Andel (VA) overtager nu de resterende 25 procent af foderproducenten Adival. Det skriver VA i en pressemeddelelse.

Adival ligger i Billund og bruger restprodukter, f.eks. brød- og kagerester, til at lave foder. Med 100 procent ejerskab skal selskabet nu videreudvikles under VA’s vinger.

- Vestjyllands Andels historik med Adival går langt tilbage, og siden investeringen i 2019 er vi kun blevet bekræftet i det gode match. Ikke mindst fordi vi i fællesskab har formået at udvikle produktporteføljen og maksimeret anvendelsen af sidestrømme og restprodukter fra fødevareindustrien, hvilket er i fuld overensstemmelse med vores strategi inden for den grønne omstilling. Set i det lys glæder vi os over at kunne købe den resterende del af aktierne, men ønsker samtidig at slå fast, at Adival bevarer sin selvstændighed, fortæller Steen Bitsch, adm. direktør i Vestjyllands Andel og bestyrelsesformand i Adival.

Udover ændringen i ejerforholdene skiftes der også ud på direktørposten i Adival, som hidtil har været besat af Søren Christensen, der også lå inde med de resterende ejerandele. Efter eget ønske stopper han nu i virksomheden for at prøve kræfter med noget andet, skriver grovvareselskabet.

- Jeg er stolt over den udvikling, som hele virksomheden har gennemgået, siden min far for over 40 år siden tog de indledende skridt til Adival. Derfor er det naturligvis også med vemod, at jeg nu takker af, men samtidig er jeg glad for og tryg ved, at Adival i Vestjyllands Andel har en ejer, som har fuld forståelse for forretningen og er dedikeret til at føre den til næste niveau, lyder det fra Søren Christensen.

Tidligere account manager Keld Riis Olsen overtager nu direktørposten.

Læs også