Første spadestik: Ny bæredygtig vitamin- og mineralfabrik fra Vilofoss tættere på virkelighed

Tirsdag blev det første spadestik taget til Vilofoss' nye vitamin- og mineralfabrik i Brædstrup i Østjylland. Fabrikken bliver en af Europas mest moderne og avancerede specialfabrikker inden for husdyrernæring.

Vilofoss’ nye vitamin- og mineralfabrik i Brædstrup bliver en af Europas mest moderne og avancerede specialfabrikker inden for husdyrernæring. Grafik: DLG Fra venstre: Horsens' borgmester Peter Sørensen (S) og koncernchef i DLG Kristian Hundebøl til første spadestik for den nye fabrik ved Vilofoss i Brædstrup. Foto: DLG Når fabrikken står færdig i 2023, vil den være et højautomatisk anlæg på 900 m2, der får en samlet kapacitet på 50.000 tons. Grafik: DLG

Landbrugets største spillere har et kæmpe ansvar, når det kommer til at hjælpe med at få det samlede CO2-fodaftryk for landbruget bragt ned. Det gælder særligt andelsselskaberne.

I den sammenhæng meddelte DLG tilbage i 2019, at koncernens vitamin og mineralforretning, Vilofoss, ville investere et trecifret millionbeløb til byggeriet af en ny foderfabrik i forlængelse af den eksisterende Vilofoss-fabrik i Brædstrup.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også