Fremtidens afgrøder dyrkes måske under vandet
Tang kan måske være fremtidens grønne afgrøde, der kan få stor betydning og plads på de danske tallerkener. Tangen optager de overskydende næringssalte fra havvandet, og er samtidig en sund spise. Netop derfor arbejder forskere ved DTU Fødevareinstituttet med industrien om at gøde jorden for en af fremtidens bæredygtige grønne spiser.

Flere forskere og virksomheder kan se en klar fordel for dansk fødevareproduktion ved at satse på den sunde og bæredygtige tang. Foto: Pxhere
Tang er mere end bare de brune, ildelugtende bunker, du finder på stranden eller den grønne substans, der binder sushien sammen fra din favoritrestaurant.
I sidste uges Effektivt Landbrug Business bragte vi artiklen om Esben Rimi Christiansen, stifter af Pure Algae, der er det første landbaserede opdræt af tang til fødevarer såvel som medicinske applikationer. Og han er ikke den eneste, der har set havplantens potentiale.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her