Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

- Du kan ikke lave ostebutik i Gundestrup.

Sådan lød de advarende kommentarer, da mejerist og brygmester Jørgen Hoff startede den lille gårdbutik i tilknytning til sin virksomhed. Han lagde ud med ostesalg i den del af virksomheden, der i dag huser bryggeriet.

I dag har gårdbutikken egne lokaler, og allerede første dag, han åbnede for salget, solgte han for mere, end han gjorde i gårdbutikken på sit tidligere Haarby Mejeri, som han havde før, han købte Gundestrup Mejeri. Haarby, der ligger på Sydvestfyn, er en by med cirka fem tusinde indbyggere. Til sammenligning bor der cirka 30 i Gundestrup.

- Folk troede mildest talt ikke på ideen, men hver uge kommer der nu mellem 200 og 300 kunder i løbet af de ni timer, butikken har åbent. Og nogen af dem kommer helt fra Jylland, fortæller Jørgen Hoff.

 270 forskellige oste

Gårdbutikkens faste ostesortiment består af cirka 100 oste. Men, som Jørgen Hoff siger, der skal være noget for enhver smag, så i princippet kan kunderne vælge mellem 270 forskellige oste i butikken, hvis de efterspørger dem.

- Jeg sætter en ære i, at folk kan købe alt, hvad de har brug for indenfor ost her i butikken, så de ikke skal andre steder hen for at fylde ostebordet, siger den fynske mejeriejer.

Foruden de mange forskellige oste kan kunderne naturligvis også købe virksomhedens forskellige specialøl plus forskellige vine og andre specialiteter. Som noget nyt på programmet sælger butikken også fisk i form af varmrøget laks, røget stenbider og røget makrel.

Læs også

Nu skal grønne ordninger aftales herhjemme
Dalum Landbrugsskole søger blåstempling fra UNESCO
Ingen fremtid uden bæredygtighed
Gods prøver sig frem med proteinholdige planter – det kan give mere EU-støtte
Danmarks første fuldskalafabrik for insektmel er på vej
Økologisk produktion kan være nok til at leve op til nye grønne EU-krav