Tag løbehjulet en tur i marken

Når der skal plukkes flyvehavre i marken, kan man transportere sig på et eldrevet løbehjul. I hvert fald hvis man spørger Memas.

Det virker måske lidt fjollet, men Memas tror på, at deres nye forhandling, et fransk produceret Zosh-eldrevet løbehjul, kan være til stor gavn for landmanden.

Blandt andet, når nogle snart skal ud at plukke flyvehavre.

- Det er et fantastisk køretøj til, når man skal ud at plukke flyvehavre. Den er så stabil, at det bare er at køre ud i et sprøjtespor og så afsted, forklarer Brian Bay Christensen, som er salgsansvarlig ved Memas og importør af Zosh-løbehjulene.

Solidt og stabilt

Løbehjulet er ikke et helt almindelig el-løbehjul, som man ser teenagere transportere sig på i bybilledet. Det er en stærk udgave af et løbehjul, som rent udseendemæssigt måske minder mere om en knallert.

- Den er virkelig godt lavet. Der er træk på både for- og baghjul. Der er affjedring på forhjulet og bremser fra en motorcykel, så man kan sagtens køre ud i marken, og den kan sagtens trække en 100 kilos mand, forklarer Brian Bay Christensen om løbehjulet, som egentlig er lavet til at skulle følge en mountainbike i sporene, men nu har fået stor opmærksomhed fra andre steder.

Afventer godkendelse

Selvom de meget farvestrålende løbehjul ikke er helt nye ved Memas, har de gået lidt stille med dørene, da løbehjulet lige pt. ikke må køre på vejene, da den vejer 32 kg, og et el-løbehjul i Danmark maksimalt må veje 25 kg for at må køre på vejen.

- Det er det eneste krav, der skiller det fra at måtte køre på vejen, alt andet opfylder det, konstaterer Brian Bay Christensen.

Derfor arbejdes der på, at man kan få en nummerplade på, så det kan blive en knallert 30 eller en knallert 45.

- Men den godkendelse trækker godt nok ud, siger Brian Bay Christensen.

Løbehjulet kan pt. køre 25 kilometer i timen og kører omkring 70 kilometer på en opladning, og så kan man, hvis man er til det, vælge sit eget design.

Pris er knap 30.000 kroner plus moms.

Kontakten til kunderne

Det er første gang, at Memas er at finde på Hobro Dyrskue, og så alligevel ikke helt. Både indehaverne Anders og Torben Poulsen og salgsansvarlig Brian Bay Christensen har stået på stand sammen før, men under navnet Memas er det i år første gang.

- Vi er her helt klar på grund af kontakten til kunderne. Hobro bliver ikke mere lokalt for os, og vi kender alle dem, der kommer. Kunderne vil gerne have en snak og en kop kaffe, og det glæder vi os rigtig meget til.

Foruden de franske Zosh løbehjul vil man også kunne se en Lemken plov og Memas nyeste servicebil på standen.

Læs også