Skuets bedste fynske heste

Der var spænding og jubel ved hesteringen, da dommerne skulle udpege skuets bedste heste.

Publikums øjne var skiftevis rettet mod hestene i ringen og på de erfarne dommeres karaktergivning. Spændingen var dermed stor og jublen blandt venner og familie på sidelinjen var ikke til at tage fejl af, når dommerne hævede armen med et eller flere 10-taller.

Det undrede heller ingen, at de seks dommere under udpegning af skuets bedste heste flere gange oplevede sammenfald i antallet af point, hvor de måtte ud i en ekstra bedømmelse indenfor den enkelte kategori. For generelt var de enkelte racer flot repræsenteret i kampen om at blive skuets bedste, hvor adgangskravet var 23 point ved dommernes forudgående bedømmelser.

Det blev dermed også fremstillingen og mønstringen af hestene, der i sidste ende kom til at påvirke den endelige placering blandt de heste, hvor kun marginalerne delte pladserne et, to og tre.

Dommere for udpegning af skuets bedste heste var: Anette Bebe og Reno Olesen for specialracer og Dansk Varmblod. For de svære racer var det Bjarne Jørgensen med Jesper Bernt Sørensen og Julie Nymark som suppleant henholdsvis fredag og lørdag, mens repræsentanterne for småheste og ponyracer var Martin Bloch, Bjarne Poulsen, Kasper Hansen med Lars Frandsen som suppleant.

Traditionen tro var det Jørgen Finderup fra Videncenter for Heste der var speaker og guidede deltagere og publikum godt igennem fremvisningen i hesteringen, ligesom han sørgede for, at vinderne fik taget et par ekstra æresrunder, så publikum havde rig mulighed for at hylde og klappe de topplacerede ud af ringen.

Læs også