Klar med erfarne vikarer til flere brancher

Erfaring, kvalifikationer og sociale kompetencer er i fokus hos Vikarservicesyd, Landbrugsvikarsyd og rengøringsselskabet Hjemmeservicesyd, der med tre afdelinger i Vejle, Esbjerg og Toftlund, kan tilbyde vikarhjælp til blandt andet landbruget i hele Syd- og Sønderjylland.

Der er tre virksomheder under samme tag hos vikarbureauet - Vikarservicesyd, Landbrugsvikarsyd og rengøringsselskabet Hjemmeservicesyd, der med afdelingskontorer i Vejle, Esbjerg og Toftlund tilbyder vikarservice til en række brancher i hele Syd- og Sønderjylland.

- Vikarer er i dag specialiserede, og de kender de opgaver, som de kommer ud til. Vi er lykkedes med at samle dem i specialer, og vi er så heldige, at mange af vores vikarer har været hos os i lang tid og er erfarne, og de kender kunderne. Det er vigtige vikarer for os, forklarer Peter Lambæk Nielsen, der tidligere i år blev ansat som ny administrerende direktør for virksomheden.

En virksomhed som blev stiftet af Erling Sørensen tilbage i 2010, og som i dag har 110 ansatte og en omsætning på knapt 40 millioner kroner.

- Mange medarbejdere og vikarer har været her i mere end 10 år, og for mange er det en livsstil at arbejde som vikar. Vi gør meget for at holde på dem, fortæller Erling Sørensen, der fortsat arbejder på kontoret i Toftlund, og er glad for at følge den positive udvikling i virksomheden.

Hurtig og effektiv hjælp

Sygdom, ferieafvikling, barsel, sæsontravlhed. Det er blot nogle af de situationer, hvor der er bud efter vikarer, og det kan ofte være med meget kort varsel, at der er brug for en vikar.

- Eksempelvis en morgen kl. 4 hvor konen til en landmand ringer fordi hendes mand er kommet på hospital. Her sender vi en vikar ud til en fremmed går, hvor han så bare går i gang med arbejdet, forklarer Erling Sørensen.

Og hér ser både han og Peter Lambæk Nielsen vigtigheden af, at det er en erfaren vikar, der står klar til at rykke ud:

- Ikke mindst ved en akut udrykning med hjælp kan vi sende den rigtige mand ud, der kan løse sådan en opgave sikkert og effektivt. Hér handler det ofte om mindre besætninger, hvor der ikke er andre ansatte på gården.

Peter Lambæk Nielsen fortæller samtidig, at vikarhjælp kan variere fra blot få timer til flere måneder:

- Det kan være fra tre timer ved eksempelvis dyreskift og rengøring af stald, til flere måneder eksempelvis i forbindelse med langtidssygdom.

Rift om vikarer

Mange af de vikarer, der er tilknyttet virksomheden, er tæt på at have fuldtidsbeskæftigelse. Og den generelt høje beskæftigelse og lave ledighed, mærkes også:

- Vi må erkende at der er udfordringer med at skaffe folk. Derfor gør vi også rigtig meget for at holde på dem, vi har, fortæller Erling Sørensen, der omvendt ud fra egne erfaringer også ser mange muligheder for dem der vælger livet som vikar.

- Vi har en fast ældre gruppe, der har været med fra start. Og så har vi unge mennesker, der prøver det af og for en dels vedkommende kommer tilbage. Vikarer er frie fugle, og det tiltaler mange, forklarer Erling Sørensen, der som kvalifikationer fremhæver faglig dygtighed.

- Og så skal man som vikar kunne snakke med folk, kunne samarbejde og være fleksible.

Og Peter Lambæk Nielsen er enig, og uddyber:

- Som udgangspunkt er uddannelse og erfaring vigtig. Det kræver specialisering og at man kan arbejde selvstændigt. Det gør dem attraktive for os og kunderne.

Udstiller på dyrskuet

Som nævnt har Vikarservicesyd, Landbrugsvikarsyd og rengøringsselskabet Hjemmeservicesyd, afdelingskontorer i Vejle, Esbjerg og Toftlund. Virksomheden viser også flaget i forbindelse med arrangementer, og er blandt udstillerne ved det kommende sønderjyske fællesdyrskue i Aabenraa, hvor der er mulighed for at få mere at vide om vikarservice – både som kunde og vikar.

Se mere på www.landbrugsvikarsyd.dk.

Læs også