Erfaren og velkvalificeret vikarhjælp til landbruget

Med tre afdelinger i Vejle, Esbjerg og Toftlund, kan Landbrugsvikarsyd tilbyde vikarhjælp til landbruget i hele Syd- og Sønderjylland. Virksomheden er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Virksomheden – eller rettere – virksomhederne, blev stiftet for knapt 15 år siden af Erling Sørensen, der i dag er formand for alle.

Der er nemlig tre virksomheder under samme tag hos vikarbureauet - Vikarservicesyd, Landbrugsvikarsyd og rengøringsselskabet Hjemmeservicesyd, der med afdelingskontorer i Vejle, Esbjerg og Toftlund tilbyder vikarservice til en række brancher i hele Syd- og Sønderjylland – herunder ikke mindst landbruget.

Administrerende direktør er Peter Lambæk Nielsen, der står for den daglige ledelse af hele virksomheden, der ligeledes er blandt de erfarne udstillere i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

Professionel vikarservice

Vikarservice handler om både rekruttering, erfaring og god kontakt til kunderne. Og det er præcist hvad der tilbydes blandt andet landbruget fra Landbrugsvikarsyd, der holder til i Toftlund.

Her er afdelingsleder Kim Wittenkamp seneste nye mand i afdelingen, til at varetage den daglige kontakt til landmænd og vikarer i forhold til rekruttering og opgaver. En funktion han blev ansat og startede i sidste år i september.

Og der er bud efter vikarer i landbruget. Sygdom, ferieafvikling, barsel, sæsontravlhed. Det er blot nogle af de situationer, hvor der er bud efter vikarer, og det kan ofte være med meget kort varsel, at der er brug for en vikar.

Vikarhjælp, der kan variere fra blot få timer til flere måneder.

Jobformidling til landbruget

Medarbejdere til håndværks- og erhvervsvirksomheder. Og som noget nyt nu også medarbejdere som eksempelvis fodermestre til landbruget.

LandbrugsvikarSyd er også gået ind i området omkring jobformidling inden for landbrug, ligesom man i flere år gjort indenfor andre erhverv.

Konceptet går under navnet »Try & Hire«. Try & Hire fungerer på den måde, at den interesserede potentielle arbejdsgiver sammen arbejdsfordeleren hos VikarserviceSyd opretter en stillingsprofil.

Det er så Vikarservicesyd, der formelt ansætter medarbejderen, som herefter kommer i 12 ugers prøvetid hos din virksomhed. Prøvetiden giver medarbejder og virksomhed mulighed for at se hinanden an; passer kemien, kan medarbejderen løfte opgaven etc.

- Hvor man tidligere selv rekrutterede, kan vi som vikarbureau tilbyde at rekruttere medarbejdere til landbruget, uddyber Peter Lambæk Nielsen.

Bakker op om dyrskuet

Som nævnt er LandbrugsvikarSyd blandt de faste mangeårige udstillere i forbindelse med dyrskuet i Aabenraa. Og det er et bevidst valg.

- Vi bakker op om dyrskuet, da vi er en del af landbruget og hvor vi møder kunderne, forklarer Erling Sørensen, der tilføjer at der også er vikarer med på skuet.

Og han uddyber:

- Vi snakker tit med folk i telefonen. På dyrskuerne møder vi dem og får sat ansigt på.

Og han ser samtidig en anden klar fordel ved at udstille på dyrskuet – nemlig at få vist flaget over for de unge.

- Vi har mulighed for at mødes med unge mennesker på dyrskuet, hvor vi kan fortælle om spændende muligheder inden for landbrugsvikarjobs, fortæller Erling Sørensen, der også er glad for at kunne aflive nogle af de myter, som nogle unge kan have om landbrugsvikarbranchen.

- Nogle spørger os om kun passer køer og vasker stalde, forklarer Erling, der heldigvis kan fortælle at landbrugsvikaropgaver kan være mangeartede og fyldt med både ansvar og indhold.

Spændte på rammebetingelser

Økonomi, CO2-afgifter og vejrforhold, der har givet en anderledes start på 2024.

- Vi har godt kunnet mærke, at foråret har trukket ud i år og mange opgaver er blevet forsinket, siger Peter Lambæk Nielsen.

Samtidig lægger han ikke skjul på, at det aktuelle politiske fokus på landbruget, også er noget han følger tæt – ikke mindst i relation til de igangværende forhandlinger omkring CO2-afgifter på landbruget:

- Vi er spændte på de rammebetingelser, det betyder for landbruget. Det er klart at CO2-afgifter skaber usikkerhed.

Se mere på www.landbrugsvikarsyd.dk.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fra fredag den 24. maj til lørdag den 25. maj 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til malkning og maskinudstillinger.

Læs mere her

Læs også

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fra fredag den 24. maj til lørdag den 25. maj 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til malkning og maskinudstillinger.

Læs LandbrugSyd

Dyrskue avis: 24 sider sprængfyldt med dyrskuenyheder

Dyk ned alle vores 17 artikler om Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Spiras udvider på energiområdet

Spiras er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Med unikke digitale værktøjer er Spiras blevet en stor spiller, når det gælder uafhængig rådgivning indenfor energi. Senest er endnu en energirådgiver er ansat.

Lækagesporing med lydbølger

M&T Service er blandt udstillerne ved Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Her præsenterer man en nyhed i form af en mobil lækagesporer, der kan spotte utætte vandrør via radiobølger

Landbrug fra en svunden tid

Hygum Hjemstavnsgård er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor unge som ældre kan opleve landbrug som i gamle dage.

Landbrug fra en svunden tid

Hygum Hjemstavnsgård er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor unge som ældre kan opleve landbrug som i gamle dage.

Nyt foderkoncept og udvidet forretningsområde

Vestjyllands Andel er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Virksomheden lancerede tidligere på året foderkonceptet VA High Energy sikre, at malkekøerne får den nødvendige mængde energi til at producere mest muligt. Senest har man tillige overtaget hele aktieposten i Billund-virksomheden Adival

Rygsmerter fik landmand til at prøve kosttilskud

Landmand Per Sørensen, døjede i mange år med rygproblemer, men oplevede langtidseffekt af kosttilskud fra Sundhedsshoppen, der blandt udstillerne i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Bredt maskinprogram vises frem på skue

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner, samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Det Sønderjyske Fællesdyrskue samt Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens udstiller på Det Sønderjyske Fællesdyrskue – og er så ellers aktiv hen over sommeren som dommer på skuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Line er tredje generation på skuet i Aabenraa

28-årige Line Petersen er driftsleder på familieejendommen i Stepping og viderefører det vigtige avlsarbejde med køerne.

Vi er i gang med at klima-omstille

Men landbruget har ikke været gode til at fortælle, hvad vi faktisk gør på ejendommene, siger ung kvægbruger fra Vojens.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 75 artikler om Dyrskuer 2024

Scenen præsenterer »Tour de Kartoffel«

Lørdag kan du opleve »Tour de Kartoffel«. Et oplæg med Umut Sakarya og Det Grønne Museum.

Musik for de yngste på skuets scene

Popsi & Krelle gæster Det Fynske Dyrskue lørdag.

- Jeg skulle satme ikke have jersey

Da Niels Bak Veje startede på landbrugsskole, var jerseykøerne ikke blandt favoritterne. Det er de blevet siden – og efter et års fravær, er de igen med på Dyrskuet Thy-Mors.

Dyrskuering tilbage på fuld kraft

Efter et 2023 med få tilmeldte kvæg er Dyrskuet Thy-Mors tilbage på vanligt niveau.

Oplev en eventyrlig parade

H.C. Andersen paraden kan også opleves på årets dyrskue.

Slip kreativiteten løs

I den kreative stald er der rig mulighed for at kreere skønne projekter i selskab med Frøken Følleslev.

Jens Hvejsels Mindelegat

I år gik Jens Hvejsels Mindelegat til Karen og Per Rasmussen, som er to blandt flere, der har gjort en enorm indsats for, at Landbrugsmessen 2024 blev en realitet.

Søndag med Sebastian Klein

Skuets sidste dag byder blandt andet på Standup comedy-show for børn og voksne med Sebastian Klein på scenen.

Clara glæder sig til at vise sine Hereford frem

Når Det Fynske Dyrskue løber af stablen, bliver det med deltagelse af 20-årige Clara Birkholm Nielsen fra Svalehøj Hereford og hendes tyr Urd og koen Henna med kalven Vigan.

Fagfolk inspirerer

Bliv inspireret af fagfolk med fingeren på pulsen til Faglig Fredag.