Lækagesporing med lydbølger

M&T Service er blandt udstillerne ved Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Her præsenterer man en nyhed i form af en mobil lækagesporer, der kan spotte utætte vandrør via radiobølger

Ved første øjekast ligner den mest af alt en lille plæneklipper eller lignende havemaskine.

Men den er ret unik, den nye lækagesporer hos M&T Service i Toftlund, der er blandt udstillerne i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Hér præsenteres lækagesporeren som en nyhed, og indehaver Paul Greve Hansen glæder sig til at vise maskinen frem, som han blev opmærksom på ved lidt af en tilfældighed.

- Jeg sad helt tilfældigt og så en amerikansk udsendelse på tv omkring hvordan man ledte efter lig i jorden. Og så tænkte jeg, at det da måtte kunne bruges til et eller andet, og folk kalder mig for lidt af en Georg Gearløs, fortæller Paul Greve Hansen, der via en kontakt til et firma fik et eksemplar af jordskanneren hjem.

Og det viste sig at holde stik, for jordskanneren har vist sig yderst effektiv til lækagesporing i forhold til lækager i vandrør i jorden. Et problem, der ifølge Paul Greve Hansen, kan være en både dyr og besværlig opgave at få løst. I hvert fald lige indtil nu.

- Den måler jordlagene og viser om jordlaget er intakt ned til rørdybden på mellem 1,20 meter til 1,30 meter, forklarer Paul Greve Hansen og tilføjer, at han formentlig er en af de første herhjemme, der kan tilbyde den form for jordscanning.

Alternativet ville ofte være at lede manuelt efter lækagen og grave ned til den uden at være helt sikker på, at det er det rigtige sted, og samtidig med fare for at skade yderligere.

En anden type opgaver, som man hos M&T Service løser, er jordraketter eksempelvis en vandledning og markvandingsanlæg under en vej og forbinde markarealer på begge sider af vejen.

Paul Greve Hansen har overtaget M&T Service af sin far, der i årtier lokalt i det sønderjyske har været kendt som Entreprenør Andreas J. Hansen.

M&T Service er både med jordskanneren til lækagesporing og jordraketter landsdækkende.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fra fredag den 24. maj til lørdag den 25. maj 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til malkning og maskinudstillinger.

Læs mere her

Læs også

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fra fredag den 24. maj til lørdag den 25. maj 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til malkning og maskinudstillinger.

Læs LandbrugSyd

Dyrskue avis: 24 sider sprængfyldt med dyrskuenyheder

Dyk ned alle vores 17 artikler om Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Spiras udvider på energiområdet

Spiras er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Med unikke digitale værktøjer er Spiras blevet en stor spiller, når det gælder uafhængig rådgivning indenfor energi. Senest er endnu en energirådgiver er ansat.

Lækagesporing med lydbølger

M&T Service er blandt udstillerne ved Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Her præsenterer man en nyhed i form af en mobil lækagesporer, der kan spotte utætte vandrør via radiobølger

Landbrug fra en svunden tid

Hygum Hjemstavnsgård er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor unge som ældre kan opleve landbrug som i gamle dage.

Landbrug fra en svunden tid

Hygum Hjemstavnsgård er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor unge som ældre kan opleve landbrug som i gamle dage.

Nyt foderkoncept og udvidet forretningsområde

Vestjyllands Andel er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Virksomheden lancerede tidligere på året foderkonceptet VA High Energy sikre, at malkekøerne får den nødvendige mængde energi til at producere mest muligt. Senest har man tillige overtaget hele aktieposten i Billund-virksomheden Adival

Rygsmerter fik landmand til at prøve kosttilskud

Landmand Per Sørensen, døjede i mange år med rygproblemer, men oplevede langtidseffekt af kosttilskud fra Sundhedsshoppen, der blandt udstillerne i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Bredt maskinprogram vises frem på skue

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner, samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Det Sønderjyske Fællesdyrskue samt Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens udstiller på Det Sønderjyske Fællesdyrskue – og er så ellers aktiv hen over sommeren som dommer på skuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Line er tredje generation på skuet i Aabenraa

28-årige Line Petersen er driftsleder på familieejendommen i Stepping og viderefører det vigtige avlsarbejde med køerne.

Vi er i gang med at klima-omstille

Men landbruget har ikke været gode til at fortælle, hvad vi faktisk gør på ejendommene, siger ung kvægbruger fra Vojens.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 64 artikler om Dyrskuer 2024

Fagfolk inspirerer

Bliv inspireret af fagfolk med fingeren på pulsen til Faglig Fredag.

DM&E kommer med et bredt udsnit af maskiner

DM&E Fyn møder talstærkt op på Det Fynske Dyrskue med maskiner inden for både entreprenør og kloakmester, maskinstation samt skoventreprenør.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Premiere på selvkørende sprøjte

Ringe Maskinforretning viser for første gang på Fyn den nye Agrifac Condor Vanguard selvkørende sprøjte, når de deltager på Det Fynske Dyrskue.

Dalum Landbrugsskole: Håber at kunne inspirere

- Vi vil gerne inspirere andre til en karriere inden for landbruget, ligesom vi glæder os til at etablere en minibondegård på skuet, lyder det fra Dalum Landbrugsskole.

Scantruck klar til at rulle ud med dyrskue-traileren

Fire forskellige mærker er med til Det Fynske Dyrskue.

Schiøtz Prisen 2024

Succesen gentages – Kokkekonkurrence afholdes igen i år i de grønne omgivelser på dyrskuepladsen.

Service: Vinder point for sin fleksibilitet

Hobro Olie elsker at kunne løse en opgave, hvor de andre har kastet håndklædet i ringen. Det handler om fleksibilitet. - Og det er også det, vi har overlevet på i alle de år, siger indehaver Ivan Damborg, som igen i år er at finde på Hobro Dyrskue.

Besøg skuets minibondegård

Mød alle bondegårdens dyr Minibondegården, som elever fra Dalum Landbrugsskole passer på og viser frem.

Menneskets bedste ven på skue

Kom og oplev »menneskets bedste ven« helt tæt på.