Land & Fritid sætter alle sejl til

På Roskilde Dyrskue er Land & Fritid repræsenteret, og det er med en stand, som blandt andet byder på gode dyrskuetilbud og konkurrencer om gavekort for i alt 22.000 kroner.

Land & Fritids kædedirektør, Erik Dalsro Jørgensen, tilbyder her en lille smagsprøve af Sund-serien, og det falder tilsyneladende i god jord. Foto: Jesper Hallgren Karen Tjørnelund er på Land & Fritid-standen både fredag og lørdag. Foto: Thomas Howalt Andersen

Selvom Land & Fritid er en landsdækkende butikskæde med hele 37 butikker plus en god webshop, og forretningen – ifølge kædedirektør Erik Dalsro Jørgensen – bruger »ret mange penge på markedsføring«, er der fortsat mange danskere, der ikke kender Land & Fritid.

- Det arbejder vi selvfølgelig på at ændre, og vi har i flere omgange drøftet tanken om at udstille på Roskilde Dyrskue. I år har vi gjort alvor af det, og vi sætter til med alle sejl, fortæller Erik Dalsro Jørgensen

- Vi har fået en fin placering til vores stand (stand 473), som ligger på Vestsjællands Allé, der er et af de gode hovedstrøg. Her ligger vi perfekt til at kunne præsentere vores forretning for et bredt udsnit af gæsterne på Roskilde Dyrskue, lyder det videre fra Erik Dalsro Jørgensen og tilføjer:

- Vi har produkter til alle, der elsker livet på landet eller har interesse, der går i den retning, samt alle med kæledyr. På vores stand vil vi profilere områder inden for hund og kat, hest og høns i haven samt vise vores store program inden for jagt og outdoor. Under hus og have har vi blandt andet græsfrø, gødning og biodiversitetsblandinger, som er det helt hotte i øjeblikket.

Udover de mange produkter der fremvises, vil der på dyrskuedagene være uddeling af forskellige vareprøver, gode tilbud på udvalgte produkter og konkurrencer om gavekort for i alt 22.000 kroner.

Fagligt højt niveau

Der er også masser af varer på hylderne hos Land & Fritid, hvor en stor del af produkterne er private label-produkter, og her er flagskibene Equsana, hestefoder med mere end 150 blandinger, og Sund-serien, der er en petfood-serie, som består af 23 varianter.

- Der kommer hele tiden nye produkter til, og det sker blandt andet i samarbejde med vores kunder. I 2023 lancerede vi blandt andet en blanding med insektmel, og seneste skud er en variant med lam og ris, fortæller Erik Dalsro Jørgensen.

Mike Hammer er Land & Fritid-kædens egenproduceret brand inden for jagt og outdoor og dækker over en lang række dagligdagsprodukter, og det er alt fra en serie tøjprodukter over vildtfoder, kameraer til patroner.

- Vi er ikke en jagtbutik, men vi har alt det, jægeren har brug for i dagligdagen. Vi slår os op på at være totalleverandør til jægere og outdoor-folket, og hos os findes også andre produkter end vores private label-produkter, påpeger Erik Dalsro Jørgensen.

- I Land & Fritid gør vi et stort nummer ud af at yde en personlig service, have et højt fagligt niveau, og vi har ansat vores egne faglige specialister inden for produktområderne og har tilknyttet dyrlæger, lyder det slutteligt fra kædedirektøren, som selv vil være til stede i standen på Vestsjællands Allé.

Mød avisens klummeskribent

Hver uge er der på side 4 i LandbrugØst en klumme, der kører i en fast turnus inden for fire forskellige områder. Hver fjerde uge handler det om dyr, og det er to eksperter, der er tilknyttet Land & Fritid, som deles om den opgave.

Dyrlæge Karen Tjørnelund står primært for indlæg, der giver gode råd og inspiration til hunde- og katteejere, mens fagspecialist Mia Schødt Dickow, der er cand.scient., skriver relevante indlæg, som henvender sig til de mange personer, der har høns.

På Roskilde Dyrskue er der på Land & Fritid-standen mulighed for at møde Karen Tjørnelund, der vil være til stede både fredag og lørdag. Der er her således en oplagt mulighed for at stille konkrete spørgsmål til klummeskribenten fra LandbrugØst, der ser frem til at møde de mange dyrskuegæster.

/ jhal

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Læs mere her

Læs også

Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Dyk ned alle vores 29 artikler om Roskilde Dyrskue

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper havde Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening holdt et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Dansk landbrug skal undgå at blive politisk kastebold

Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget, pointerede han.

Søren Søndergaard: - Lige nu er den grønne trepart vores bedste mulighed for at værne om landbrugserhvervet

Landbrug & Fødevarers formand fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget. Jeg kan ikke garantere, at det lykkes. Men vi skal give det et reelt forsøg, pointerede han.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

Fredag den 31. maj afholdt HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper har Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue i denne weekend.

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har pr. 1. juni ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Dyrskueformand får debut på talerstolen

59-årige Villads Sørensen blev i efteråret valgt som ny formand for Roskilde Dyrskue, og han får således debut på talerstolen til den officielle åbning fredag den 31. maj.

Imponerende besøgstal

Med 113.763 gæster var der i 2023 besøgsrekord på Roskilde Dyrskue, der de seneste 10 skuer har haft et gennemsnit på knap 93.000.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 88 artikler om Dyrskuer 2024

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.

676 dyr stiller til bedømmelse: - Kødkvæg er nærmest helt eksploderet

Antallet af kødkvæg er i år steget med hele 20 procent i forhold til sidste år. 164 dyr stiller til bedømmelse, mens der også er fremgang blandt fårene, mens malkekvæg og heste holder niveauet fra sidste år.

De kommer til Hjørring: Udstillerliste

En lang række maskin- og produktudstillere er igen i år klar på Hjørring Dyrskue.

Debutant i ringen er kommet på Hjørring Dyrskue siden barnsben

Det er kun hans tredje dyrskue som udstiller, og første gang i ringen i Hjørring. Alligevel kender han skuet som sin egen bukselomme og glæder sig til at vise tre kvier frem af racen Dansk Korthorn.

Bredt maskinprogram vises frem i Hjørring

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

For første gang på Hjørring Dyrskue: Udstiller racen Grævlingehoved Texel

I 2022 gik to danske fåreavlere sammen om at importere de første Texel-får af typen Grævlingehoved. En variant, som har været kendt i Irland, Holland og England, men for første gang nogensinde kan den nu opleves på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler klar til Landsskuet: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Lely Milk Trolley ruller ind på dyrskuepladsen

På Hjørring Dyrskue vil Lely Center Herrup vise deres nyeste produkt – en Lely Milk Trolley.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.