Firma med store ambitioner

EDC Landbrug Poul Erik Bech blev etableret som nyt, dedikeret forretningsområde for tre år siden, og de første år er gået over alt forventning.

Det går rigtig godt for EDC Landbrug Poul Erik Bech, som er en dedikeret landbrugsmæglervirksomhed, der nu kan fejre tre-års fødselsdag.

Med landbrugschef Frank Poll i spidsen fortsætter forretningen med at vækste og vise sin berettigelse i markedet for landbrugsejendomme, hvor efterspørgslen er stor og mange gerne vil tage del i strukturudviklingen.

- Vi løser primært opgaver på Sjælland og Lolland-Falster med udgangspunkt i vores landbrugscenter i Næstved, men vi har også haft enkelte sager på Fyn, og vi har lige formidlet to større land- og skovejedomme i Jylland. Ambitionen om at blive landsdækkende og blive Danmarks største landbrugsmægler er fortsat målet, fortæller Frank Poll.

Kendt ansigt i landbruget

For ét år siden ansatte EDC Landbrug Poul Erik Bech en stærk kapacitet i Mogens Worre-Jensen. Han er et kendt ansigt i landbruget og har mange års erfaring med landbrug og hesteavl med tidligere stillinger som inspektør for Vallø og direktør for DLM. Han driver ved siden af familieforetagendet Stutteri Worre med avl af varmblodsheste.

- Det har været virkeligt godt at få Mogens med på holdet. Vi har opnået et markant løft i vores faglige profil – især overfor det professionelle landbrugssegment. Vi ser frem imod fortsat udvikling, lyder det fra Frank Poll, der har fået landbrug ind med modermælken.

Frank Poll driver også selv et fritidslandbrug og sidder i tre gårdbestyrelser. Gennem 15 år i Nykredit, blandt andet som landbrugschef, har han opbygget et bredt netværk og en specialiseret landbrugsviden og indsigt i den finansielle sektor.

Udfordring for udviklingen

- Det er meget forskelligartede opgaver og ikke to sager er ens, hvilket jeg rigtig godt kan lide ved mit arbejde. Det er alt fra opkøb af naboejendomme og produktionslandbrug, fritidslandbrug, unge landmænd, der ønsker at etablere sig i branchen, vurderingssager fra bankerne, rådgive og gennemføre generationsskifter og selskabsformer, give en second opinion på sager etc.

Frank Poll glæder sig endvidere over, at der er rigtig mange dygtige landmænd i branchen, som tjener penge, og som meget gerne vil tage en aktiv del i strukturudviklingen i landbruget.

- Den største udfordring, som jeg ser det, er at det er svært for yngre landmænd at låne penge og etablere sig i branchen. Det er ikke nogen ny problematik, men det er en udfordring for udviklingen i branchen, siger Frank Poll, som dog godt kan mærke, at de seneste par år har været rigtig gode for mange landmænd.

- Derfor forventer vi helt klart, at vi i den nærmeste fremtid fortsætter med at sælge mange landbrugsejendomme, slutter Frank Poll.

Læs også