Obligationer: Afventende toner før amerikanske jobtal

Der er ikke mange bevægelser på det danske obligationsmarked i middagshandlen fredag, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger i minus 0,58 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end torsdag eftermiddag.

Det er samme niveau, som ved handelsstart fredag, og generelt er der afventende toner frem mod dagens altoverskyggende nøgletal - den amerikanske jobrapport for september. Udfaldet af denne kan få stor betydning for forventningerne til pengepolitikken i USA og dermed retningen for obligationskurser og renter.

Den amerikanske jobrapport offentliggøres fredag klokken 14.30 dansk tid.

Jobrapporten fra USA ventes at vise en jobskabelse uden for landbruget på 145.000 og en uændret arbejdsløshed på 3,7 pct. Det viser estimater fra Bloomberg News. Udfaldet af rapporten og en tale af Federal Reserve-chef Jerome Powell klokken 20 kan blive afgørende for markedets forventninger til udfaldet af de kommende rentemøder i USA i oktober og november.

- Talen giver Powell mulighed for at sætte ord på de seneste nøgletal fra den amerikanske økonomi forud for Feds næste rentemøde den 30. oktober. Lige nu vurderer investorerne, at der er lidt over 70 pct. sandsynlighed for, at Fed sænker renten senere i oktober.

- Vi vurderer, at investorerne vil tillægge en rentenedsættelse betydeligt højere sandsynlighed, hvis jobvæksten i dag gearer ned, skriver makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Dagen byder i øvrigt også på taler fra chefen for Federal Reserve i Boston, Eric S. Rosengren, klokken 14.30 og en tale af Raphael W. Bostic, chef for Federal Reserve i Atlanta og stemmeberettiget i bankens rentekomité, FOMC.

Læs også