Valuta: Dollar danser på stedet frem mod jobrapport

Dollar fastholder fredag det niveau, som torsdag eftermiddag blev dikteret af et svagt ISM-indeks for servicesektoren, der har skabt frygt for, at handelskonflikten mellem USA og Kina på sigt kan skubbe den amerikanske økonomi i recession.

Fredag klokken 14.30 offentliggøres den amerikanske jobrapport for september, hvilket kan påvirke udviklingen på valutamarkedet. Jobskabelsen uden for landbruget ventes her at være på 145.000.

ISM-indekset faldet i september til 52,6 fra 56,4 i august, hvilket er det laveste niveau i mere end tre år - og noget lavere end ventet blandt analytikerne, som blot havde ventet en tilbagegang til 55,1.

Det svage ISM-indeks efterfulgte andre svage nøgletal i ugens løb, og de svage nøgletal har ifølge Reuters øget frygten for, at den amerikanske økonomi er på vej i recession.

- Fok har sagt, at den indenlandske efterspørgsel i USA vil forblive stærk, selv om den eksterne efterspørgsel svækkes. Men som tiden går, vil det amerikanske forbrug uundgåeligt blive påvirket af, hvad der sker uden for.

- Virksomhederne bliver mere forsigtige med at ansætte folk og bruge penge, siger Minori Uchide, chefvalutastrateg i MUFG Bank, til Reuters.

Dollar koster fredag ved middagstid 106,73 yen mod en pris 106,67 yen torsdag eftermiddag. Inden offentliggørelsen af ISM-indekset torsdag kostede dollar 106,88 yen.

Pund koster fredag ved middagstid 1,2333 dollar mod 1,2400 dollar torsdag eftermiddag. Euro står i 1,0982 dollar mod 1,0990 dollar torsdag ved 17-tiden.

Læs også