Valuta: Forint tæt på bundrekord - ro i hovedkryds

Den ungarske valuta, forint, er fredag tæt på sin bundrekord, der blev nået i september, efter at valutaen er svækket mod euro de seneste ni af ti dage.

Selv om den ungarske økonomi har klaret sig bedre end sine naboer med en pæn BNP-vækst i tredje kvartal, så ventes det, at den hjemlige vækstmaskine vil blive svagere i den kommende tid, siger analytiker i Raiffeisen Gergely Palffy til Bloomberg News.

Lav vækst på Ungarns eksportmarkeder ventes også at tynge i den kommende tid.

Sidste fredag skulle der godt 328 forint til at købe en euro, mens der fredag eftermiddag skal knap 335 forint til. I begyndelsen af oktober satte forint bundrekord med omkring 335,50 forint per euro.

I hovedkrydsene er der relativt roligt fredag

Den amerikanske dollar presses lidt i baggrunden fredag middag, hvor håb om en handelsaftale mellem USA og Kina igen indtager toppen af dagsordenen på de finansielle markeder.

Nyhederne på handelsfronten var ifølge Financial Times, at Kina ifølge unavngivne amerikanske kilder ikke vil give nok indrømmelser til at sikre sig tilbagerulning af told, som landet selv forlanger, ligesom The Wall Street Journal skrev, at USA's krav om store landbrugskøb står i vejen for enighed.

En aftale vil komme som manna fra himlen i en global økonomi, der på alle parametre viser tegn på stress og fra tid til anden leverer varsler om nedtur i adskillige af de store økonomier.

Euro står fredag middag i 1,1028 dollar mod 1,1005 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster 108,71 yen mod 108,65 yen torsdag.

Læs også