Jyske Bank skudt til hjørne efter skuffende kvartal

Jyske Bank endte i skammekrogen onsdag, efter banken kom med et skuffende regnskab for tredje kvartal med blandt andet en nedpræcisering af forventningerne til hele året.

Også Sydbanks friske regnskabstal fra morgenstunden, der viste, at basisindtjeningen var under pres, endte med at koste på aktiekursen.

Samtidig var en række cykliske aktier selskaber som A.P. Møller-Mærsk, Rockwool og FLSmidth lettere underdrejet på skuffende meldinger om det kommende møde mellem USA og Kina i Chile - et møde, der er blevet aflyst af den chilenske præsident på grund af uro og optøjer i landet.

Samlet endte C25-indekset dog med et plus på 0,8 pct. til 1156,8 onsdag.

Det var planen, at USA's præsident, Donald Trump og hans kinesiske kollega, Xi Jinping, skulle underskrive en delvis handelsaftale på Apec-mødet i Chile den 16. og 17. november. Men onsdag eftermiddag valgte Chiles præsident, Sebastian Piñera, ifølge Bloomberg News at aflyse mødet i november.

BANKER UNDER PRES

Jyske Bank faldt onsdag med 5,4 pct. til 227,90 kr., efter at flere poster i regnskabet for tredje kvartal ikke levede op til forventningerne. Overskuddet før skat faldt til 449 mio. kr. fra 762 mio. kr. i samme periode sidste år. Analytikerne ventede et overskud før skat op 649 mio. kr., viser estimater indsamlet af Jyske Bank selv.

Jyske Bank nedpræciserede desuden forventningerne til 2019. De lyder nu på et resultat efter skat omkring 2,0 mia. kr. mod tidligere ventet 2,0-3,3 mia. kr.

Blandt sidepapirerne kom Sydbank ligeledes med resultater for juli, august og september.

Med en basisindtjening under pres, et faldende nettoresultat til 269 mio. kr. fra 297 mio. kr. i samme periode sidste år, hvor analytikerne ventede 234 mio. kr. ifølge et estimat fra Bloomberg News, tog aktiekursen et fald på 1,6 pct. til 133,20 kr.

Tilbage i C25 blev Danske Bank hevet med ned med et fald på 2,4 pct. til 95,10 kr.

- Danske Bank presses med ned af dagens bankregnskaber, og generelt er sektoren under pres i Europa, siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlige for aktiehandel i ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

GN OG DEMANT HEVET OP AF FORHANDLER

Den italienske forhandler af høreapparater Amplifon, der er kunde hos både GN Hearing og Demant, leverede onsdag et sæt stærkere tal for tredje kvartal end ventet, hvor salget lå 29,5 pct. højere end i samme periode sidste år.

Amplifon har en global markedsandel på omtrent 11 pct., og selskabet køber og videresælger produkter fra både Demant og GN Hearing samt de øvrige store producenter.

GN endte helt i toppen af C25 med et plus på 4,4 pct. til 283,30 kr., og Demant leverede en kursstigning på 1,9 pct. til 177,55 kr.

Energikoncernen Ørsted hentede onsdag en smule af det tabte fra tirsdag tilbage igen - med en kursstigning på 2,8 pct. til 593 kr.

Tirsdag tabte aktien 7,4 pct. på kursen efter en nedjustering af nogle langsigtede finansielle mål og annonceringen af en række sparetiltag. Oveni blev regnskabet for tredje kvartal offentliggjort et lille døgns tid før planlagt.

- Det har fået analytikerne til at ændre lidt på deres estimater - men ikke med 7,4 pct. Så det er naturligt nok, at aktien stiger lidt i dag, siger ABG's aktiehandler.

AFKLARING LØFTER NOVOZYMES

Novozymes havde onsdag morgen en afløser for selskabets afgående topchef, Peder Holk Nielsen, klar. Det bliver spanske Ester Baiget, der overtager stillingen den 1. februar 2020.

Hun blev taget vel imod af investorerne, der onsdag sendte aktien op med 1,5 pct. til 315 kr.

Tilbage blandt sidepapirerne kunne Matas før børsåbningen fortælle markedet om et svagere end ventet salg i andet kvartal 2019/20.

Det fik kæden til at nedpræcisere sine forventninger. Matas venter nu en samlet omsætningsvækst på 3,5-5,5 pct. mod tidligere 3,5-6,5 pct.

Den underliggende omsætningsvækst - eller det sammenlignelige salg - ventes nu at stige 0,5-1,5 pct. mod en tidligere ventet fremgang på 0,5-2,5 pct.

Matas-aktien steg alligevel 1,8 pct. til 51,40 kr.

Læs også