bannerPos

Obligationer: Lille rentestigning før Trump-tale

AF: RITZAU FINANS

12-11-2019 21:17

Der var ikke meget sving i det danske obligationskurser i løbet af tirsdagens handel.

Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation 1 basispoint højere i minus 0,22 pct. efter at have svinget mellem minus 0,21 og minus 0,23 pct. i løbet af dagen.

En medvirkende årsag til det stillestående marked skal formentlig ses i lyset af, at markedsdeltagerne afventede en tale af den amerikanske præsident, Donald Trump, i New York tirsdag aften dansk tid - og dermed muligt nyt om handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Forinden havde dagen budt på tal fra Tyskland i form af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af Tysklands økonomiske situation blandt institutionelle investorer og økonomer.

Mens indekset viste en lille forværring af vurderingen af den nuværende situation, så var vurderingen af den økonomiske udvikling i Tyskland i de kommende seks måneder noget mindre pessimistisk end ventet.

- Håbet om, at det politiske og økonomiske miljø vil forbedre sig i løbet af den nærmeste fremtid, vokser, lyder det fra ZEW-chef Achim Wambach.

Fra USA kom der NFIB-erhvervstillidsindekset for de mindre amerikanske virksomheder. Det viste en forbedring til 102,4 i oktober fra 101,8 måneden før, mens der ifølge Bloomberg News var ventet en stigning til 102,0.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next