bannerPos

Obligationer: Lille rentestigning før Trump-tale

AF: RITZAU FINANS

12-11-2019 21:17

Der var ikke meget sving i det danske obligationskurser i løbet af tirsdagens handel.

Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation 1 basispoint højere i minus 0,22 pct. efter at have svinget mellem minus 0,21 og minus 0,23 pct. i løbet af dagen.

En medvirkende årsag til det stillestående marked skal formentlig ses i lyset af, at markedsdeltagerne afventede en tale af den amerikanske præsident, Donald Trump, i New York tirsdag aften dansk tid - og dermed muligt nyt om handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Forinden havde dagen budt på tal fra Tyskland i form af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af Tysklands økonomiske situation blandt institutionelle investorer og økonomer.

Mens indekset viste en lille forværring af vurderingen af den nuværende situation, så var vurderingen af den økonomiske udvikling i Tyskland i de kommende seks måneder noget mindre pessimistisk end ventet.

- Håbet om, at det politiske og økonomiske miljø vil forbedre sig i løbet af den nærmeste fremtid, vokser, lyder det fra ZEW-chef Achim Wambach.

Fra USA kom der NFIB-erhvervstillidsindekset for de mindre amerikanske virksomheder. Det viste en forbedring til 102,4 i oktober fra 101,8 måneden før, mens der ifølge Bloomberg News var ventet en stigning til 102,0.

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next