Valuta: Nyt om brexit-aftale sender pund i limbo

Investorerne har tilsyneladende svært ved at finde ud af, hvilket ben de skal stå på torsdag, efter at det er kommet frem, at Storbritannien og EU har en aftaletekst om brexit klar.

Nyheden har sendt pund i limbo torsdag, som i første omgang bød på en svækkelse af den britiske valuta.

Det skete, efter at det nordirske parti DUP, der støtter den konservative regering i Storbritannien, meddelte på Twitter, at det ikke kan bakke op om det nuværende forslag til en brexit-aftale.

Et par timer efter blev det britiske pund omvendt sendt markant op. Efter intense forhandlinger dag og nat kom det nemlig frem, at forhandlere fra Storbritannien og EU-Kommissionen har landet en aftale om brexit.

Både EU-Kommissionens formand og Storbritanniens premierminister bekræftede netop de meldinger på Twitter, og det var svært for investorerne at skjule deres begejstring.

Umiddelbart efter nyheden blev det britiske pund styrket til 1,2990 dollar fra et niveau på 1,2817 dollar.

OPTIMISMEN ER DALET IGEN

Optimismen er dog siden dalet på valutamarkedet, og flere analytikere har også påpeget, at der fortsat venter mere arbejde forude, før aftalen bliver endeligt vedtaget.

Ifølge Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker hos Danske Bank, giver det mening, at investorerne har fraregnet risikoen for et aftaleløst brexit.

- Desværre er risikoen i vores optik, at investorerne er for optimistiske på udsigterne for, at brexit-aftalen rent faktisk kan vedtages i parlamentet. Vi tror, at pundet skal svækkes igen, hvis aftalen ikke vedtages.

- Hvis brexit-aftalen ikke vedtages, så får vi nok en forlængelse, hvor det mest sandsynlige nok stadig er et nyvalg. Resultatet af et nyvalg er svært at forudsige, selv om de konservative går frem i målingerne, og derfor åbner nyvalget op for en stribe af scenarier, hvor ikke alle nødvendigvis er positive for pundet, skiver han i en kommentar.

I løbet af eftermiddagen er det også kommet frem, at Labours oppositionsleder, Jeremy Corbyn, mener, at premierminister Boris Johnson har landet en aftale, der er endnu ringere end den aftale, som blev afvist i det britiske parlament under ekspremierminister Theresa May.

Han skriver på Twitter, at aftalen bør afvises.

Pund koster torsdag eftermiddag 1,2794 dollar og 1,1511 euro mod 1,2795 dollar og 1,1580 euro onsdag eftermiddag.

Euro koster torsdag eftermiddag 1,1113 dollar mod 1,1050 dollar onsdag, og dollar koster torsdag 108,71 yen mod 108,85 yen onsdag eftermiddag.

Læs også