Valuta: Pund styrkes inden afgørende valg torsdag

Det britiske pund er i god gænge mandag, hvor valutaen styrkes inden parlamentsvalget i Storbritannien torsdag, der kan ende med at blive meget afgørende for brexit-processen.

I løbet af mandagen har pund været oppe i sit stærkeste niveau over for den amerikanske dollar i syv måneder, da krydset var oppe at krydse 1,3180 dollar per pund.

Ud på eftermiddagen er lidt af styrkelsen gået i sig selv igen, og pund koster 1,3156 dollar. Det svarer til en styrkelse på 0,4 pct. fra dansk lukketid fredag, hvor pund kostede 1,3105 dollar.

Baggrunden for styrkelsen er, at Boris Johnsons konservative parti i en meningsmåling lavet for ITV's Good Morning Britain har øget forspringet til Labour til 14 pct.point., skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det peger frem mod en klar sejr til Boris Johnson, som dermed vil stå med gode kort på hånden i forhold til at få stemt sin brexit-aftale igennem parlamentet og kunne få briterne ud af samarbejdet den 31. januar, som lige nu er skæringsdatoen.

Samtidig holder dollar også fast i sin styrke over for euro, efter at dollar tog et spring fredag eftermiddag, hvor den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for november viste sig klart stærkere end ventet.

Der blev skabt 266.000 job uden for landbruget i november, og det var markant bedre end de 180.000, der var ventet blandt økonomerne.

Samtidig blev tallet for oktober også oprevideret, og timelønningerne steg mere end ventet, mens arbejdsløsheden overraskende faldt.

Euro koster mandag 1,1071 dollar mod 1,1051 dollar ved dansk lukketid fredag og 1,1090 dollar per euro inden jobrapporten.

Læs også