Obligationer: Renten holdt sig i ro før rentemøder og valg

Der var småt med bevægelser på det danske obligationsmarked onsdag, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte - som den startede - i minus 0,28 pct.

Det var 1 basispoint lavere end ved lukketid tirsdag, hvor renten endte i minus 0,27 pct.

Handlen var dagen igennem præget af afventende toner forud for en række store makroøkonomiske begivenheder, der kan sætte renterne i bevægelse.

Onsdag aften dansk tid afslutter den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sit rentemøde med en udmelding om pengepolitikken. Her vil der primært være fokus på signalerne fra centralbankchef Jerome Powell efter rentemeddelelsen.

I markedet er der nemlig konsensus om, at Federal Reserve vil fastholde sit rentespænd på 1,50-1,75 pct. i forbindelse med mødet, men investorerne vil holde godt øje med, om udtalelserne efterfølgende kan indikere udsigt til endnu en rentesænkning fra centralbanken senere.

Det forventer markedet overordnet set inden onsdagens rentemøde, hvis man skæver til handlen med fed funds-futures. Her er sænkningen indregnet til at ske i løbet af næste år.

På samme tid ser investorerne med spænding frem mod torsdag, hvor der er både parlamentsvalg i Storbritannien med potentiel afgørende effekt på brexit-processen samt rentemøde hos Den Europæiske Centralbank.

På nøgletalsfronten var der onsdag kun et amerikansk nøgletal for investorerne at hæfte sig ved.

Det drejede sig om de amerikanske forbrugerpriser, der overordnet set landede som ventet.

De amerikanske forbrugerpriser steg med 2,1 pct. i november i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge et Bloomberg-estimat ventet en stigning på 2,0 pct.

Set i forhold til måneden før steg forbrugerpriserne med 0,3 pct. – hvor økonomernes forventninger lå på 0,2 pct.

Læs også