Mandagens obligationer: Renten kravlede lidt højere på handelsretorik

Investorerne sendte aktier og renter op mandag, hvor håbet om en delaftale i handelskonflikten mellem USA og Kina fik investorerne til at foretrække aktier frem for de rentebærende papirer.

Det var meldinger i weekenden fra Robert O'Brien, der er amerikansk sikkerhedsrådgiver, som gjorde udfaldet. Ifølge O'Brien er det stadig muligt at nå en delaftale på handelsområdet inden årets udgang.

Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 2 basispoint til minus 0,32 pct.

Dagens vigtigste nøgletal - det tyske IFO-indeks - afslørede som ventet, at erhvervstilliden er i bedring i Tyskland. Indekset steg præcis som forudset af økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News til 95,0 i november fra 94,7 i oktober. Dermed fortsætter indekset med at rette sig lidt, efter at det i august nåede det laveste niveau siden 2012.

Respondenternes vurdering af det nuværende forretningsklima steg ligeledes som ventet til 97,9 fra 87,8 måneden før. Endelig steg forventningsindekset til 92,1 fra 91,6. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning i forventningsindekset til 92,5.

- Tysk økonomi befinder sig i en betydelig afmatning, men dagens IFO-tal indikerer, at bunden er ved at være nået, vurderer cheføkonom i Nordea, Helge Pedersen, i en kommentarer.

Han betegner dog stadig vækstudsigterne i Tyskland som ret dystre på den korte bane.

 

Læs også