bannerPos

Renten steg på tro på brexitaftale

AF: RITZAU FINANS

21-10-2019 22:51

Renten på den tiårige danske statsobligation steg med 3 basispoint mandag til minus 0,34 pct. i forhold til fredag eftermiddag. Igen var det nyt fra Storbritannien og EU, der bestemte retningen, og her var håbet om en aftale steget.

- Denne uge kan blive afgørende i det langstrakte brexit-drama. Men under alle omstændigheder vurderer vi, at den seneste uges begivenheder har reduceret risikoen for et kaotisk "no deal"-brexit, påpeger Jyske Bank i en kommentar.

Weekenden var ellers lettere kaotisk, da premierminister Boris Johnsons brexit-aftale lørdag aldrig nåede til afstemning i det britiske parlament. I stedet blev afstemningen sendt til hjørne af et forslag, der tvang premierministeren til at søge EU om udsættelse af Storbritanniens udtræden af unionen for tredje gang.

Men søndag sagde den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, til BBC, at den britiske regering har stemmer nok til at få vedtaget premierminister Boris Johnsons brexit-aftale i parlamentets underhus.

Han tilføjede, at han er overbevist om, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober.

Mandag eftermiddag afviste det britiske underhus' formand, John Bercow, at den konservative regering kunne få sin brexit-aftale med EU til debat mandag. Alt tyder derfor på, at den kommer for tirsdag.

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next