bannerPos

Renten steg på tro på brexitaftale

AF: RITZAU FINANS

21-10-2019 22:51

Renten på den tiårige danske statsobligation steg med 3 basispoint mandag til minus 0,34 pct. i forhold til fredag eftermiddag. Igen var det nyt fra Storbritannien og EU, der bestemte retningen, og her var håbet om en aftale steget.

- Denne uge kan blive afgørende i det langstrakte brexit-drama. Men under alle omstændigheder vurderer vi, at den seneste uges begivenheder har reduceret risikoen for et kaotisk "no deal"-brexit, påpeger Jyske Bank i en kommentar.

Weekenden var ellers lettere kaotisk, da premierminister Boris Johnsons brexit-aftale lørdag aldrig nåede til afstemning i det britiske parlament. I stedet blev afstemningen sendt til hjørne af et forslag, der tvang premierministeren til at søge EU om udsættelse af Storbritanniens udtræden af unionen for tredje gang.

Men søndag sagde den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, til BBC, at den britiske regering har stemmer nok til at få vedtaget premierminister Boris Johnsons brexit-aftale i parlamentets underhus.

Han tilføjede, at han er overbevist om, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober.

Mandag eftermiddag afviste det britiske underhus' formand, John Bercow, at den konservative regering kunne få sin brexit-aftale med EU til debat mandag. Alt tyder derfor på, at den kommer for tirsdag.

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next