Renten steg på tro på brexitaftale

Renten på den tiårige danske statsobligation steg med 3 basispoint mandag til minus 0,34 pct. i forhold til fredag eftermiddag. Igen var det nyt fra Storbritannien og EU, der bestemte retningen, og her var håbet om en aftale steget.

- Denne uge kan blive afgørende i det langstrakte brexit-drama. Men under alle omstændigheder vurderer vi, at den seneste uges begivenheder har reduceret risikoen for et kaotisk "no deal"-brexit, påpeger Jyske Bank i en kommentar.

Weekenden var ellers lettere kaotisk, da premierminister Boris Johnsons brexit-aftale lørdag aldrig nåede til afstemning i det britiske parlament. I stedet blev afstemningen sendt til hjørne af et forslag, der tvang premierministeren til at søge EU om udsættelse af Storbritanniens udtræden af unionen for tredje gang.

Men søndag sagde den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, til BBC, at den britiske regering har stemmer nok til at få vedtaget premierminister Boris Johnsons brexit-aftale i parlamentets underhus.

Han tilføjede, at han er overbevist om, at Storbritannien vil forlade EU den 31. oktober.

Mandag eftermiddag afviste det britiske underhus' formand, John Bercow, at den konservative regering kunne få sin brexit-aftale med EU til debat mandag. Alt tyder derfor på, at den kommer for tirsdag.

Læs også