Torsdagens obligationer: Renten tog et hop efter positivt handelsnyt

Det danske obligationsmarked oplevede pæne rentestigninger torsdag, hvor positive meldinger om handelskonflikten mellem USA og Kina trak op.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede i minus 0,24 pct., hvilket var knap 7 basispoint højere end onsdagens lukkeniveau.

Med til at skabe den mere positive stemning var meldinger om, at Kina og USA er enige om proportionalt at tilbagerulle afgifter på hinandens varer i faser.

Størrelsen på afgiftslempelserne, der vil komme på tale i første fase, der ventes underskrevet i de kommende uger, vil afhænge af indholdet af aftalen, påpeger Gao Feng, der er talsmand for Kinas handelsministerium, ifølge Bloomberg News.


Hvis det bliver bekræftet af USA, kan sådan en aftale skabe en vej fremad for en aftale, som kan afslutte handelsstriden.

Torsdagen bød ikke på mange nøgletal, men de få der blev offentliggjort, viste sig at tegne et blandet billede.

Fra de hjemlige breddegrader viste den danske industriproduktion ingen tydelige tegn på, at den afmatning, der har ramt den globale industri det seneste års tid, for alvor kan overføres til de økonomiske nøgletal fra Danmark.

Den danske industriproduktion steg nemlig 1,5 pct. i september mod et fald i august på 1,1 pct.

Samme data fra Tyskland viste et anderledes billede. Den tyske industriproduktion har gennem en periode været i knæ, og et fald på 0,6 pct. i september i forhold til måneden før var en del større end det ventede fald i produktionen på 0,4 pct. Det viste estimater indsamlet af Bloomberg.

Fra USA blev der i løbet af eftermiddagen offentliggjort nyt om udviklingen i antallet af nytilmeldte ledige.

De viste, at 211.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet.

Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 215.000 nye ledige.

 

Læs også