Renterne fulgte med aktiemarkedet ned

De danske statsrenter tog tirsdag en tur nedad sammen med faldende kurser på aktiemarkedet.

Efter seks handelsdage på stribe med fremgang faldt C25-indekset tirsdag tungt, i takt med at investorerne hev nogle af gevinsterne fra den seneste gode periode hjem.

Det betød, at der blev sendt penge over i obligationsmarkedet, hvilket gav stigende kurser og faldende renter.

For den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme endte det med et rentefald på 2 basispoint til minus 0,32 pct. Det skete efter et renteløft på 5 basispoint mandag.

Fra makrofronten er denne uges helt store begivenhed rentemødet hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der afsluttes med en rentemeddelelse og et pressemøde onsdag aften klokken 19 dansk tid.

Den brede forventning blandt økonomerne er ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, at centralbanken vil sænke sin ledende rente med 25 basispoint til 1,50-1,75 pct.

Tirsdag var de eneste større nøgletal en statistik for de igangværende bolighandler i USA i september og en temperaturmåling på forbrugertilliden samme sted i oktober.

Bolighandlerne overraskede positivt med en stigning på 1,5 pct. på månedsbasis, mens forbrugertilliden skuffende faldt til 125,9 mod en ventet stigning til 128,0.

 

Læs også