Rockwool kravlede højest i grønt indeks

Særligt de cykliske aktier fik et løft onsdag, hvor fornyet tro på en positiv udvikling i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina og et håb om en snarlig løsning var med til at sende aktierne i det danske eliteindeks i grønt.

Bedst gik det Rockwool, som steg 1,9 pct. til 1529 kr., mens ISS også fulgte med op med en stigning på 1,7 pct. til 158,50 kr.

Samlet endte C25-indekset dagen med en stigning på 0,7 pct. til 1223,58.

Investorerne tog hul på dagen med afventende miner og forsigtig optimisme, men en historie fra Bloomberg News først på formiddagen var med til at sende stemningen - og aktierne - op.

Bloomberg News mente på baggrund af kilder tæt på forhandlingerne at vide, at Kina og USA er kommet tættere på en aftale om størrelsen på afgifterne, der skal rulles tilbage i forbindelse med første fase af en handelsaftale.

- Man skal nu angiveligt være et skridt tættere på en fase 1-aftale, selv om piben havde en lidt anden lyd i går og forgårs, så det har i hvert fald været med til at løfte markederne i dag, forklarer Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier.

- Generelt er der også lav likviditet i markedet, og det betyder selvfølgelig også, at man ser nogle lidt større udsving, end man ellers kunne forvente. Herhjemme snakker vi over 30 pct. under, hvad vi plejer at se på markedsniveau, tilføjer han.

I bunden af C25-indekset endte bryggerikoncernen Carlsbergs aktie onsdag med et fald på 1,3 pct. til 978,80 kr.

Faldet sket ifølge ABG Sundal Colliers aktiehandler uden umiddelbart bagvedliggende nyt.

ORDRER TIL VESTAS OG ØRSTED

Vestas kunne onsdag annoncere, at selskabet har godt gang i det finske marked, hvor man efter en ordre på 101 megawatt (MW) nu har rundet en ordreindgang i år på over 800 MW.

Den nye ordre er lagt af Puhuri Oy og omfatter 18 møller af typen Enventus V162-5.6 MW til projekterne Parhalahti og Hankila. Med i aftalen følger også en 25-årig service- og vedligeholdelsesaftale af typen AOM 5000.

Vindmølleaktien steg onsdag 0,7 pct. til 656,40 kr.

Også Ørsted kunne berette om en ny ordre. Selskabet har indgået en tiårig elkøbsaftale med den tyske kemivirksomhed Covestro.

Selskabet vil aftage 100 megawatt (MW) strøm fra Borkum Riffgrund 3-projektet i Nordsøen. Projektet, der opføres og drives uden tilskud, får en kapacitet på 900 MW og ventes sat i drift i 2025.

Ørsted-aktien endte dagen med en stigning på 1,2 pct. til 621,40 kr.

Zealand Pharma meddelte onsdag eftermiddag, at selskabet har igangsat sit andet fase 3-forsøg med lægemiddelkandidaten Dasiglucagon til behandling af medfødt hyperinsulinisme (CHI).

Formålet med forsøget er at undersøge sikkerheden ved og virkningen af behandlingen med Dasiglucagon i at reducere blandt andet antallet af hypoglykæmiske episoder blandt børn.

Aktien endte med en stigning på 8 pct. til 220 kr.

ANALYTIKERNE RETTEDE TIL

Genmab, der onsdag fik hævet sit kursmål til 1480 kr. fra 1160 kr. af Morningstar, steg 1,6 til 1620 kr.

Morningstar gentog anbefalingen "sælg".

Forsikringsaktierne Topdanmark og Tryg var under luppen hos britiske Barclays, der løftede kursmålet for begge aktier.

For Topdanmarks vedkommende blev kursmålet løftet med en tier til 347 kr., mens kursmålet for Tryg-aktien blev hævet 8 kr. til 233 kr. Barclays har fortsat størst fidus til Tryg, der fik anbefalingen "overvægt", mens Topdanmark fik anbefalingen "ligevægt".

Topdanmark faldt med 0,5 pct. til 314,20 kr., mens Tryg steg 0,8 pct. til 196,50 kr.

Finanshuset Pareto Securities sænkede anbefalingen af luftfartsselskabet SAS' aktie til "hold" fra "køb". Kursmålet blev samtidig løftet til 14,13 kr. fra 11,12 kr.

SAS-aktien steg onsdag 3 pct. til 14,28. Torsdag morgen præsenterer SAS regnskab for selskabets fjerde kvartal. SAS venter i 2018/19 et overskud før skat og engangsposter i niveauet 700-800 mio. svenske kr.

Også blandt sidepapirerne gjorde NKT sig bemærket med en stigning på 7,6 pct. til 153,70 kr. Stigningen skete uden umiddelbart bagvedliggende nyt.

Læs også