Torsdagens obligationer: Renten fik endnu et tryk ned

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2029 satte sig torsdag middag og endte i rekordlave minus 0,67 pct. Det var 6 basispoint lavere end onsdagens lukkeniveau.

Rentefaldet kom, efter at den amerikanske rentekurve onsdag vendte rundt, så den korte rente var højere end den lange og dermed - historisk set - advarede om recession i USA.

Signalet udløste kraftige fald på det amerikanske aktiemarked, men torsdag eftermiddag lå de amerikanske aktieindeks i små plusser.

Natten til onsdag amerikansk tid var den toårige amerikanske rente en overgang højere end den tiårige, hvilket ikke er sket siden finanskrisen. Men det er sket syv gange på 50 år og den inverse rentekurve har signaleret en recession i den amerikanske økonomi - typisk 12 til 18 måneder senere.

Der kom torsdag en strøm af nøgletal fra USA - og flere af de tal landede over analytikernes forventninger.

- De gode nøgletal betyder, at den amerikanske centralbank er i en svær situation. Investorerne skriger efter pengepolitiske lempelser, da de mener, at en recession med høj sandsynlighed lurer lige om hjørnet. Omvendt siger de nuværende økonomiske nøgletal, at økonomien stadig er i god form, skriver Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

Læs også