bannerPos

Valuta: Dollar fortsætter svækkelse oven på sidste uges Fed-møde

AF: RITZAU FINANS

24-06-2019 21:35

Dollar svækkes mandag og fortsætter dermed tendensen fra sidste uge, hvor den amerikanske valuta ifølge Reuters oplevede sin største ugentlige svækkelse i fire måneder.

Tilbagegangen kom, efter at centralbankerne med den amerikanske, Federal Reserve, i spidsen i sidste uge signalerede en mere dueagtig forventning til pengepolitikken på grund af tiltagende signaler om en svagere global vækst, skriver nyhedsbureauet.

Mandag koster euro 1,1391 dollar. Prisen for den fælleseuropæiske valuta lød fredag ved 17-tiden på 1,1321 dollar per euro. Prisen for dollar er mandag 107,32 yen mod 107,67 yen per dollar fredag eftermiddag.

- Hvis Fed begynder en rentenedsættelsescyklus, så vil dollaren svækkes mere, da centralbanken i USA er lidt mere begrænset i at kunne lette politikken end i andre lande, siger Constantin Bolz fra investeringsselskabet Portfolio Concepts til Reuters.

Handlen med amerikanske fed funds-kontrakter indikerer, at markedet ser en 100 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse ved centralbankens næste møde, der finder sted 31. juli.

Markedet har ifølge Reuters i denne uge fokus på G20-topmøde, der finder sted fredag og lørdag i Japan, hvor det ventes, at præsidenterne fra USA og Kina vil mødes og drøfte den verserende handelskonflikt mellem de to lande.

Såfremt parterne ikke på et tidspunkt løser uoverensstemmelserne, venter markedet, at den amerikanske centralbank vil blive nødt til at sænke den ledende rente for at beskytte mod en større økonomisk tilbagegang, skriver Reuters.

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.
Side 1 af 1850 (36994 artikler)Prev1234567184818491850Next