bannerPos

Valuta: Dollar fortsætter svækkelse oven på sidste uges Fed-møde

ritzau Finans

24-06-2019 21:35

Dollar svækkes mandag og fortsætter dermed tendensen fra sidste uge, hvor den amerikanske valuta ifølge Reuters oplevede sin største ugentlige svækkelse i fire måneder.

Tilbagegangen kom, efter at centralbankerne med den amerikanske, Federal Reserve, i spidsen i sidste uge signalerede en mere dueagtig forventning til pengepolitikken på grund af tiltagende signaler om en svagere global vækst, skriver nyhedsbureauet.

Mandag koster euro 1,1391 dollar. Prisen for den fælleseuropæiske valuta lød fredag ved 17-tiden på 1,1321 dollar per euro. Prisen for dollar er mandag 107,32 yen mod 107,67 yen per dollar fredag eftermiddag.

- Hvis Fed begynder en rentenedsættelsescyklus, så vil dollaren svækkes mere, da centralbanken i USA er lidt mere begrænset i at kunne lette politikken end i andre lande, siger Constantin Bolz fra investeringsselskabet Portfolio Concepts til Reuters.

Handlen med amerikanske fed funds-kontrakter indikerer, at markedet ser en 100 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse ved centralbankens næste møde, der finder sted 31. juli.

Markedet har ifølge Reuters i denne uge fokus på G20-topmøde, der finder sted fredag og lørdag i Japan, hvor det ventes, at præsidenterne fra USA og Kina vil mødes og drøfte den verserende handelskonflikt mellem de to lande.

Såfremt parterne ikke på et tidspunkt løser uoverensstemmelserne, venter markedet, at den amerikanske centralbank vil blive nødt til at sænke den ledende rente for at beskytte mod en større økonomisk tilbagegang, skriver Reuters.

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next