bannerPos

Torsdagens aktier: Vestas trak i førertrøjen efter stærkt regnskab

AF: RITZAU FINANS

07-11-2019 18:57

Vindmølleproducenten Vestas spurtede fra de øvrige aktier i det danske eliteindeks torsdag, hvor en række danske selskaber offentliggjorde deres regnskaber for årets tredje kvartal.

Torsdagen var præget af en positiv stemning, efter at det kom frem, at Kina og USA er enige om proportionalt at tilbagerulle afgifter på hinandens varer i faser.

Hvis det bliver bekræftet af USA, kan sådan en aftale skabe en vej fremad for en aftale, som kan afslutte handelsstriden, skriver Bloomberg News.

Torsdag sluttede det danske C25-indeks 1,6 pct. højere i 1183,81.

Helt i toppen endte Vestas efter et kurshop på 11 pct. til 602,40 kr. Vindmølleproducenten offentliggjorde torsdag morgen et stærkt regnskab for årets tredje kvartal.

- Ordreindgangen var klart det stærkeste element i regnskabet, der generelt også var bedre end ventet. Derudover kom der tidligere på ugen skuffende meldinger fra Siemens Gamesa, og der er måske nogle, der har kørt en shortcase på aktien. Derfor ser vi også, at der er en stor reaktion, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank.

Vestas mere end levede op til forventningerne på stort set alle parametre i tredje kvartal. Alligevel blev forventningerne til 2019 fastholdt, og der ventes dermed fortsat en omsætning på 11,0-12,25 mia. euro og en driftsmargin på 8-9 pct.

Selskabet leverede markant bedre end ventede tal for tredje kvartal, hvor ordreindgangen blev opgjort til 4738 megawatt mod ventet 3477 megawatt.

GN BLEV OGSÅ LØFTET AF REGNSKABSTAL

GN offentliggjorde også sit regnskab for tredje kvartal inden børsåbningen. Den samlede omsætning løb op i knap 3 mia. kr., og driftsresultatet landede på godt 0,5 mia. kr., og begge dele var en kende bedre end ventet.

Den organiske vækst endte på 13 pct., og den klart største bidragyder var igen headsetdivisionen, GN Audio, med en organisk vækst på 20 pct., mens høreapparatselskabet, GN Hearing, præsterede en organisk vækst på 8 pct.

- Tallene var nogenlunde som ventet, men det var et solidt kvartal fra GN. Konkurrenten Plantronics var også ude tidligere på ugen med en "profit warning", og det kan have gjort nogle investorer lidt nervøse forud for regnskabet, siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier.

GN-aktien steg 3,2 pct. til 306,60 kr.

GENMAB BLEV BELØNNET FOR OPJUSTERING

Genmab overraskede med en opjustering i regnskabet for tredje kvartal, der landede onsdag efter børslukketid, og torsdag blev aktien belønnet med en stigning på 2,6 pct. til 1500 kr.

Guggenheim øgede torsdag kursmålet med knap 7 pct. til 1832 kr. fra 1719 kr. Anbefalingen af aktien blev fastholdt på "køb". Også Jyske Bank løftede kursmålet til 1575 kr. fra 1350 kr.

Genmab overraskede positivt i tredje kvartal, hvor omsætningen og indtjeningen gik pænt frem. Driftsresultatet, EBIT, landede på 350,7 mio. kr. mod 200,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Selskabets samlede omsætning landede på 1039,8 mio. kr. mod estimeret 933 mio. kr. blandt analytikere, som Bloomberg News havde indsamlet estimater fra.

Genmab opjusterede forventningerne til 2019 grundet medvind på valutamarkedet, hvor en bedre omregningskurs for dollar trækker op.

Selskabet venter nu en omsætning på 5100 mio. kr. og et driftsoverskud på 2350 mio. kr. Tidligere ventede Genmab en omsætning på 4800 mio. kr. og et driftsoverskud på 2050 mio. kr.

Det kom ikke som den store overraskelse, at en højere dollarkurs har hjulpet koncernen på både top- og bund, men blandt andet flere milepælsbetalinger betyder, at den nye prognose er over konsensus.

ISS VENDTE FALD TIL LILLE STIGNING

ISS startede dagen med at få kursklø for anden dag i træk, efter at servicekoncernen onsdag nedjusterede forventningerne til driftsmarginalen.

Aktien sluttede dog med en lille stigning på 0,2 pct. til 145,45 kr. efter onsdagens kursdyk på 20,1 pct.

Servicekoncernen venter nu at realisere en driftsmargin på over 4,2 pct. mod en tidligere forventning om en driftsmargin på 5,0-5,1 pct. Forventningerne til den organiske vækst lyder fortsat på 6,5-7,5 pct.

Nordea har siden regnskabet sænket anbefalingen til "hold" fra "køb", og det samme har svenske SEB, som også har skåret kursmålet til 155 kr. fra 210 kr.

ABG Sundal Collier gentog til gengæld købsanbefalingen, men kursmålet blev skåret til 220 kr. fra 245 kr., viser data fra Bloomberg News.

Helt i bunden af C25-indekset sluttede blandt andet Novozymes, Chr. Hansen og Carlsberg med fald på mellem 0,2 pct. og 1,1 pct., og det skyldes ifølge Ole Kjær Jensen fra Sydbank aktiernes defensive karakter.

- Folk går lidt over i det cykliske element de her dage, og det forklarer lidt faldet til de mere defensive aktier, siger han.

ALK-ABELLÓ TOG ET HOP EFTER REGNSKAB

Allergikoncernen ALK-Abelló kom ud af det sæsonmæssigt lille tredje kvartal med resultater, der akkurat oversteg analytikernes forventninger.

Samtidig blev forventningerne til indtjeningen oppræciseret, og nu ventes et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 200-250 mio. kr. mod et tidligere ventet resultat på 150-250 mio. kr.

ALK-aktien steg 5,8 pct. til 1592 kr.

Torsdag var der også regnskaber fra Bavarian, Schouw, Fynske Bank, Cbrain, Den Jyske Sparekasse og North Media.

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next