bannerPos

Torsdagens aktier: Vestas trak i førertrøjen efter stærkt regnskab

AF: RITZAU FINANS

07-11-2019 18:57

Vindmølleproducenten Vestas spurtede fra de øvrige aktier i det danske eliteindeks torsdag, hvor en række danske selskaber offentliggjorde deres regnskaber for årets tredje kvartal.

Torsdagen var præget af en positiv stemning, efter at det kom frem, at Kina og USA er enige om proportionalt at tilbagerulle afgifter på hinandens varer i faser.

Hvis det bliver bekræftet af USA, kan sådan en aftale skabe en vej fremad for en aftale, som kan afslutte handelsstriden, skriver Bloomberg News.

Torsdag sluttede det danske C25-indeks 1,6 pct. højere i 1183,81.

Helt i toppen endte Vestas efter et kurshop på 11 pct. til 602,40 kr. Vindmølleproducenten offentliggjorde torsdag morgen et stærkt regnskab for årets tredje kvartal.

- Ordreindgangen var klart det stærkeste element i regnskabet, der generelt også var bedre end ventet. Derudover kom der tidligere på ugen skuffende meldinger fra Siemens Gamesa, og der er måske nogle, der har kørt en shortcase på aktien. Derfor ser vi også, at der er en stor reaktion, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank.

Vestas mere end levede op til forventningerne på stort set alle parametre i tredje kvartal. Alligevel blev forventningerne til 2019 fastholdt, og der ventes dermed fortsat en omsætning på 11,0-12,25 mia. euro og en driftsmargin på 8-9 pct.

Selskabet leverede markant bedre end ventede tal for tredje kvartal, hvor ordreindgangen blev opgjort til 4738 megawatt mod ventet 3477 megawatt.

GN BLEV OGSÅ LØFTET AF REGNSKABSTAL

GN offentliggjorde også sit regnskab for tredje kvartal inden børsåbningen. Den samlede omsætning løb op i knap 3 mia. kr., og driftsresultatet landede på godt 0,5 mia. kr., og begge dele var en kende bedre end ventet.

Den organiske vækst endte på 13 pct., og den klart største bidragyder var igen headsetdivisionen, GN Audio, med en organisk vækst på 20 pct., mens høreapparatselskabet, GN Hearing, præsterede en organisk vækst på 8 pct.

- Tallene var nogenlunde som ventet, men det var et solidt kvartal fra GN. Konkurrenten Plantronics var også ude tidligere på ugen med en "profit warning", og det kan have gjort nogle investorer lidt nervøse forud for regnskabet, siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier.

GN-aktien steg 3,2 pct. til 306,60 kr.

GENMAB BLEV BELØNNET FOR OPJUSTERING

Genmab overraskede med en opjustering i regnskabet for tredje kvartal, der landede onsdag efter børslukketid, og torsdag blev aktien belønnet med en stigning på 2,6 pct. til 1500 kr.

Guggenheim øgede torsdag kursmålet med knap 7 pct. til 1832 kr. fra 1719 kr. Anbefalingen af aktien blev fastholdt på "køb". Også Jyske Bank løftede kursmålet til 1575 kr. fra 1350 kr.

Genmab overraskede positivt i tredje kvartal, hvor omsætningen og indtjeningen gik pænt frem. Driftsresultatet, EBIT, landede på 350,7 mio. kr. mod 200,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Selskabets samlede omsætning landede på 1039,8 mio. kr. mod estimeret 933 mio. kr. blandt analytikere, som Bloomberg News havde indsamlet estimater fra.

Genmab opjusterede forventningerne til 2019 grundet medvind på valutamarkedet, hvor en bedre omregningskurs for dollar trækker op.

Selskabet venter nu en omsætning på 5100 mio. kr. og et driftsoverskud på 2350 mio. kr. Tidligere ventede Genmab en omsætning på 4800 mio. kr. og et driftsoverskud på 2050 mio. kr.

Det kom ikke som den store overraskelse, at en højere dollarkurs har hjulpet koncernen på både top- og bund, men blandt andet flere milepælsbetalinger betyder, at den nye prognose er over konsensus.

ISS VENDTE FALD TIL LILLE STIGNING

ISS startede dagen med at få kursklø for anden dag i træk, efter at servicekoncernen onsdag nedjusterede forventningerne til driftsmarginalen.

Aktien sluttede dog med en lille stigning på 0,2 pct. til 145,45 kr. efter onsdagens kursdyk på 20,1 pct.

Servicekoncernen venter nu at realisere en driftsmargin på over 4,2 pct. mod en tidligere forventning om en driftsmargin på 5,0-5,1 pct. Forventningerne til den organiske vækst lyder fortsat på 6,5-7,5 pct.

Nordea har siden regnskabet sænket anbefalingen til "hold" fra "køb", og det samme har svenske SEB, som også har skåret kursmålet til 155 kr. fra 210 kr.

ABG Sundal Collier gentog til gengæld købsanbefalingen, men kursmålet blev skåret til 220 kr. fra 245 kr., viser data fra Bloomberg News.

Helt i bunden af C25-indekset sluttede blandt andet Novozymes, Chr. Hansen og Carlsberg med fald på mellem 0,2 pct. og 1,1 pct., og det skyldes ifølge Ole Kjær Jensen fra Sydbank aktiernes defensive karakter.

- Folk går lidt over i det cykliske element de her dage, og det forklarer lidt faldet til de mere defensive aktier, siger han.

ALK-ABELLÓ TOG ET HOP EFTER REGNSKAB

Allergikoncernen ALK-Abelló kom ud af det sæsonmæssigt lille tredje kvartal med resultater, der akkurat oversteg analytikernes forventninger.

Samtidig blev forventningerne til indtjeningen oppræciseret, og nu ventes et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 200-250 mio. kr. mod et tidligere ventet resultat på 150-250 mio. kr.

ALK-aktien steg 5,8 pct. til 1592 kr.

Torsdag var der også regnskaber fra Bavarian, Schouw, Fynske Bank, Cbrain, Den Jyske Sparekasse og North Media.

Cemos på Claas-traktorer

Claas tilbyder nu Cemos, der er en vejledning til brugeren for at indstille traktoren optimalt til forskellige opgaver. Test har vist, at der er store besparelse ved brug af Cemos.

Syngenta hjælper med at beslutte vækstregulering

Firmaet har udviklet et digitalt program, InSpire, der via få spørgsmål giver et bud på, om der bør vækstreguleres.

Aksløberlarver gør nu stor skade i vintersæd og frøgræs

Det milde vejr har medført, at larverne er mere aktive end normalt. Larverne er mindre udbredte i landet, men kan gøre stor skade, oplyser Ghita Cordsen Nielsen, Seges.

HVO-diesel på New Holland traktorer

Bæredygtighed, CO2-reduktion og generelt udledning af færre partikler er varme emner, og det gælder i den grad også i landbruget. New Holland lancerer nu CO2-venlig HVO-diesel på T7-traktorerne.

I år mangler rapsen allerede bor

- Den megen nedbør har nedvasket bor i jorden til under rodzonen og bor er afgørende for vinterrapsens strækning og blomsterdannelse, lød det på planteværnsmøde i mandags.

Den nye McCormick X7-traktor klar til levering

På den store engelske landbrugsudstilling Lamma Show i Birmingham i januar måned lancerede McCormick deres nye X7-traktorserie. Nu er maskinerne klar til levering i Danmark.
Side 1 af 1782 (35636 artikler)Prev1234567178017811782Next