bannerPos

Valuta: Yen svækket på friske handelsnyheder

AF: RITZAU FINANS

07-11-2019 22:00

Den japanske møntfod, yen, er torsdag svækket overfor dollar. Svækkelsen kommer efter kommentarer fra kinesisk hold om, at konturerne af en handelsaftale mellem USA og Kina kan skimtes.

Og det får investorerne til at slippe tøjlerne og søge væk fra den sikre investeringshavn, som yen betragtes som i svære tider.

Kina og USA er enige om proportionalt at tilbagerulle afgifter på hinandens varer i faser. Størrelsen på afgiftslempelserne, der vil komme på tale i første fase, som ventes underskrevet i de kommende uger, vil afhænge af indholdet af aftalen, påpeger Kinas handelsministeriums talsmand, Gao Feng, ifølge Bloomberg News.

Hvis det bliver bekræftet af USA, kan sådan en aftale skabe en vej fremad for en aftale, som kan afslutte handelsstriden.

- Handelskrigen begyndte med toldafgifter, og den bør ende med fjernelse af toldafgifter, siger Gao, som fremsatte udtalelserne på et almindeligt pressemøde.

Adam Cole, valutastrateg ved RBC Capital Markets, siger til Reuters, at det er bedre end det, der var håbet på.

- Forventningerne var lave, og så er det ikke svært at slå dem, siger han til Reuters.

Dollar koster torsdag 109,14 yen efter at have været nede i 108,65 yen torsdag morgen. Og bortset fra slutningen af oktober har styrkeforholdet ikke ligget så lavt siden udgangen af juli.

USA og Kina har ligget i handelsstrid med hinanden de seneste 16 måneder, og toldafgifter har været en del af konflikten. Det har ført til store krusninger på de finansielle markeder og bremset globale investeringer og vækst.

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next