bannerPos

Valuta: Yen svækket på friske handelsnyheder

AF: RITZAU FINANS

07-11-2019 22:00

Den japanske møntfod, yen, er torsdag svækket overfor dollar. Svækkelsen kommer efter kommentarer fra kinesisk hold om, at konturerne af en handelsaftale mellem USA og Kina kan skimtes.

Og det får investorerne til at slippe tøjlerne og søge væk fra den sikre investeringshavn, som yen betragtes som i svære tider.

Kina og USA er enige om proportionalt at tilbagerulle afgifter på hinandens varer i faser. Størrelsen på afgiftslempelserne, der vil komme på tale i første fase, som ventes underskrevet i de kommende uger, vil afhænge af indholdet af aftalen, påpeger Kinas handelsministeriums talsmand, Gao Feng, ifølge Bloomberg News.

Hvis det bliver bekræftet af USA, kan sådan en aftale skabe en vej fremad for en aftale, som kan afslutte handelsstriden.

- Handelskrigen begyndte med toldafgifter, og den bør ende med fjernelse af toldafgifter, siger Gao, som fremsatte udtalelserne på et almindeligt pressemøde.

Adam Cole, valutastrateg ved RBC Capital Markets, siger til Reuters, at det er bedre end det, der var håbet på.

- Forventningerne var lave, og så er det ikke svært at slå dem, siger han til Reuters.

Dollar koster torsdag 109,14 yen efter at have været nede i 108,65 yen torsdag morgen. Og bortset fra slutningen af oktober har styrkeforholdet ikke ligget så lavt siden udgangen af juli.

USA og Kina har ligget i handelsstrid med hinanden de seneste 16 måneder, og toldafgifter har været en del af konflikten. Det har ført til store krusninger på de finansielle markeder og bremset globale investeringer og vækst.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next