Valuta: Yen svækket på friske handelsnyheder

Den japanske møntfod, yen, er torsdag svækket overfor dollar. Svækkelsen kommer efter kommentarer fra kinesisk hold om, at konturerne af en handelsaftale mellem USA og Kina kan skimtes.

Og det får investorerne til at slippe tøjlerne og søge væk fra den sikre investeringshavn, som yen betragtes som i svære tider.

Kina og USA er enige om proportionalt at tilbagerulle afgifter på hinandens varer i faser. Størrelsen på afgiftslempelserne, der vil komme på tale i første fase, som ventes underskrevet i de kommende uger, vil afhænge af indholdet af aftalen, påpeger Kinas handelsministeriums talsmand, Gao Feng, ifølge Bloomberg News.

Hvis det bliver bekræftet af USA, kan sådan en aftale skabe en vej fremad for en aftale, som kan afslutte handelsstriden.

- Handelskrigen begyndte med toldafgifter, og den bør ende med fjernelse af toldafgifter, siger Gao, som fremsatte udtalelserne på et almindeligt pressemøde.

Adam Cole, valutastrateg ved RBC Capital Markets, siger til Reuters, at det er bedre end det, der var håbet på.

- Forventningerne var lave, og så er det ikke svært at slå dem, siger han til Reuters.

Dollar koster torsdag 109,14 yen efter at have været nede i 108,65 yen torsdag morgen. Og bortset fra slutningen af oktober har styrkeforholdet ikke ligget så lavt siden udgangen af juli.

USA og Kina har ligget i handelsstrid med hinanden de seneste 16 måneder, og toldafgifter har været en del af konflikten. Det har ført til store krusninger på de finansielle markeder og bremset globale investeringer og vækst.

Læs også