Arne-pension: Få hjælp til dokumentation

Flere ansøgere til Tidlig Pension, den såkaldte Arne-pension, oplever, at de ikke umiddelbart kan dokumentere, hvor mange år de har været på arbejdsmarkedet. Men ifølge socialkonsulent i LandboNord, Mette Neist, kan der være hjælp at hente i Rigsarkivet.

For at komme i betragtning til den nye Tidlig Pension kræver det, at man skal kunne dokumentere, hvor mange år man har været på arbejdsmarkedet. Men for nogle ansøgere kan det være lidt af en udfordring. Det oplever socialkonsulent i LandboNord, Mette Neist, som i øjeblikket får flere henvendelser.

Heldigvis er der ofte hjælp at hente. Rigsarkivet ligger nemlig inde med oplysninger om danskernes arbejdsmarkedstilknytning, som Udbetaling Danmark desværre ikke har adgang til. Derfor hjælper Mette Neist flere ansøgere med at ansøge om den manglende dokumentation i Rigsarkivet.

- I Rigsarkivet kan de ofte finde den dokumentation, som den enkelte ansøger mangler. Det foregår elektronisk, så det kræver ikke et større detektivarbejde i fysiske ringbind, siger Mette Neist.

Læs også