Kyllinger, majs og soja i store mængder

I Tanzania er der enormt mange små landbrug, hvis primære formål er at brødføde ejerfamilierne. Men der er også enorme landbrug, som er mere eller mindre mekaniserede.

Silverlands har et træningscenter, hvor alle både større og mindre producenter af kyllinger uddannes og efteruddannes. Det er en central del af virksomhedens succes. Udover at lave daggamle kyllinger i tusindvis hver eneste dag året rundt producerer Silverlands også enorme mængder kyllingefoder på egen fodermølle.  

Til brug, blandt andet i egen foderproduktion, forædler Silverlands også kernemajs, der også dyrkes til produktion af eget foder, som det ses i baggrunden. Forrest er der lagt kartofler, som dyrkes på et større areal. I modsætning til de allerfleste landbrug i Tanzania er Silverlands meget mekaniseret og har traktorer med GPS-udstyr. Denne StripTill såmaskine kan også placere gødning. Den havde de stor succes med, fordi den kun bearbejder en stribe og derved bevarer mest mulig fugt i jorden. Det er hårdt arbejde at tømme en lastbil med tunge sække i varmen og støvet. Alle råvarer håndteres i sække ved indtransport til fabrikken og bliver skåret op ved påslaget.
 
Kyllingefoderet sækkes op i et moderne anlæg. Foderet i sække bliver kørt på paller inde i fabrikken, men i lastbilerne bliver de læsset af pallerne før transport ud til kunderne.

De 11 danske landmænd, der for nogle uger siden var i Tanzania med Effektivt Landbrug og rejsebureauet rejsogoplev, oplevede mange forskellige typer landbrug.

De helt små landbrug, hvis rolle blot – men nok så vigtigt – er at brødføde ejerfamilien, og så nogle, efter danske forhold, temmeligt store landbrug med produktion til langt flere end blot de ansatte.

- Vi besøgte blandt andet Silverlands, der er markedsledende inden for sit felt.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også