bannerPos

AgroMarkets tilfreds med timing af køb og salg i 2019

Bestyrelsen i AgroMarkets: fra venstre Uffe Bertelsen (næstformand), LandboNord, Henrik Galsgaard, LandboThy, Niels Peter Ravnsborg (formand), Agrovi, samt Henrik Eeg Knudsen, Agri Nord. Carsten Kragh Paulsen, Velas, var ikke til stede.
26-05-2020 10:53

Abonnenterne hos AgroMarkets handlede bedre end gennemsnittet i 2019, og det skal de også i år, lyder det fra formanden Niels Peter Ravnsborg.

- Det er positivt, at der er stigende fokus på handel og dermed stigende behov for rådgivning. AgroMarkets er en spydspids på det område, og vi ser frem til at fortsætte vores positive udvikling, så abonnenterne også handler bedre end gennemsnittet i 2020, lød det fra formanden for AgroMarkets, Niels Peter Ravnsborg, da selskabet holdt generalforsamling i sidste uge

AgroMarkets holder blandt andet HandelsErfa-møder og laver individuelle råvare- og finansieringsstrategier for landmænd rundt omkring i landet. I 2019 udsendte selskabet 21 købs- og salgs-signaler, som blandt andet førte til salg af foderkorn høst 2019 til en snitpris på 125 kroner pr 100 kg, oplyser AgroMarkets, der siden 2017 har været et uafhængigt aktieselskab med 17 ligestillede aktionærer.

- Markedsrådgivning er fortsat et nyt forretningsområde, som er ved at vinde indpas. Det kræver en mental ændring, fordi landmændene tidligere har styret mere efter deres mavefornemmelse på dette område. Men tiderne og markederne har ændret sig, og landmændene kapitaliserer på at følge vores strategi og vores faglige kompetencer, sagde Niels Peter Ravnsborg.

Ny i bestyrelsen

Der var kampvalg om tre bestyrelsespladser, som endte med genvalg til Niels Peter Ravnsborg og Henrik Eeg Knudsen, Agri Nord, mens Carsten Kragh Paulsen, Velas, er ny mand ved bestyrelsesbordet. 
Generalforsamlingen udtrykte stor tak for indsatsen til tidligere formand Louise Helmer, der i løbet af 2019 fratrådte som konsekvens af fusionen mellem LMO og Centrovice til det nye Velas.

mip

LDM tager retslige skridt i strid om Arla-vedtægter

- Vi har åbenbart at gøre med nogen, som er lidt ligeglade med, hvad der står i vedtægterne, siger formanden for LDM, som nu tager retslige skridt for at få Arla til at udlevere informationer om baggrunden for de tillæg i prisafregningerne til andelshaverne, som bestyrelsen har vedtaget.

Gode råd til vinterpasning i kalvestalden

Mere tørstof, mere mælk, rigeligt med vand og tørt halm er nogle af elementerne, der skal sikre kalvenes trivsel i de kolde måneder.

Resultaterne er landet

Hvordan kan vi være en stærk fødevarenation og samtidig passe på naturen omkring os? Det satte 30 ambitiøse landmænd samt miljøminister Lea Wermelin (S) sig sammen om i efteråret. Og nu kan alle læse de i alt ni bud, som de kom frem til.

- Det bliver en svær, næsten umulig opgave

Rasmus Prehn (A) besøgte lørdag sit første kvægbrug i sit hverv som fødevareminister. Charlotte og Søren Vejen tog imod og fortalte om deres hverdag, udfordringer og ønsker for fremtiden.

Danmark haler ind på tysk svineeksport

Den danske eksport af svinekød ud af EU er gået frem med 19 procent i de første ni måneder af 2020 sammenlignet med samme periode i 2019.

Udsat Agromek forhindrer ikke »Stars«

På grund af en række forespørgsler stiller Agromek alligevel skarpt på agroindustriens nyheder i deres »Stars«-program. Til trods for at selve messen er udsat.

Danske forskere udvikler prisbillig optisk sensor til ammoniak-detektion

Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har i samarbejde med DTU udviklet en sensor, der kan bane vejen for et bærbart, pålideligt og frem for alt billigt system til detektion af ammoniak og andre gasarter i landbruget.

Har gradueret i 30 år

Hos Bogballe er man klar til at honorere kravene i præcisionslandbrug. Det giver dog ikke mening at graduere ned i meget små parceller, mener Michael Lond fra den danske gødningssprederproducent.
Side 1 af 1987 (39724 artikler)Prev1234567198519861987Next