bannerPos

AgroMarkets tilfreds med timing af køb og salg i 2019

Bestyrelsen i AgroMarkets: fra venstre Uffe Bertelsen (næstformand), LandboNord, Henrik Galsgaard, LandboThy, Niels Peter Ravnsborg (formand), Agrovi, samt Henrik Eeg Knudsen, Agri Nord. Carsten Kragh Paulsen, Velas, var ikke til stede.
26-05-2020 10:53

Abonnenterne hos AgroMarkets handlede bedre end gennemsnittet i 2019, og det skal de også i år, lyder det fra formanden Niels Peter Ravnsborg.

- Det er positivt, at der er stigende fokus på handel og dermed stigende behov for rådgivning. AgroMarkets er en spydspids på det område, og vi ser frem til at fortsætte vores positive udvikling, så abonnenterne også handler bedre end gennemsnittet i 2020, lød det fra formanden for AgroMarkets, Niels Peter Ravnsborg, da selskabet holdt generalforsamling i sidste uge

AgroMarkets holder blandt andet HandelsErfa-møder og laver individuelle råvare- og finansieringsstrategier for landmænd rundt omkring i landet. I 2019 udsendte selskabet 21 købs- og salgs-signaler, som blandt andet førte til salg af foderkorn høst 2019 til en snitpris på 125 kroner pr 100 kg, oplyser AgroMarkets, der siden 2017 har været et uafhængigt aktieselskab med 17 ligestillede aktionærer.

- Markedsrådgivning er fortsat et nyt forretningsområde, som er ved at vinde indpas. Det kræver en mental ændring, fordi landmændene tidligere har styret mere efter deres mavefornemmelse på dette område. Men tiderne og markederne har ændret sig, og landmændene kapitaliserer på at følge vores strategi og vores faglige kompetencer, sagde Niels Peter Ravnsborg.

Ny i bestyrelsen

Der var kampvalg om tre bestyrelsespladser, som endte med genvalg til Niels Peter Ravnsborg og Henrik Eeg Knudsen, Agri Nord, mens Carsten Kragh Paulsen, Velas, er ny mand ved bestyrelsesbordet. 
Generalforsamlingen udtrykte stor tak for indsatsen til tidligere formand Louise Helmer, der i løbet af 2019 fratrådte som konsekvens af fusionen mellem LMO og Centrovice til det nye Velas.

mip

Sociale grise vokser hurtigere

Forskning viser, at genetisk selektion for sociale egenskaber øger tilvæksten hos krydsninger. Samtidig viser foreløbige resultater, at grise i grupper med høje sociale avlsværdier har færre ørebid og er roligere.

Arealet under vådfoderkrybben er ikke fast gulvareal

Miljøstyrelsen har i en række helpdisk-svar beskrevet, at arealet under vådkrybben ikke kan medregnes som andel af det faste gulv. Ifølge Seges Svineproduktion har husdyrbrug, som hidtil har medregnet arealet under krybbe som fast gulvareal, mulighed for enten en retlig eller fysisk lovliggørelse.

Fleksibiliteten er det vigtigste

Egentlig er Väderstad Tempo-præcisionssåmaskinen grundlæggende udviklet til i højt tempo at tilså klodens enorme majsarealer. På fynske Hofmansgave anvendes maskinen især fordi den er så fleksibelt og med samme præcision sår både roer, spinat, raps og majs, siger driftsleder Dennis Hansen.

Måske den perfekte såmaskine til maskinstationen og driftsfællesskaber

De kommende Espro-såmaskiner fra Kuhn vil ifølge importøren, MI, få mange nye features, som kun vil gøre maskinen endnu mere velegnet og fleksibel til maskinstationer, driftsfællesskaber og hos landbrug med maskinsamarbejder.

Vårbyghøst i juli

På Østfyn blev høsten af vårbyg indledt i denne uge. Blandt andet på Langløkkegård i Kullerup.

Køberne kommer tilbage i afgrødemarkedet

Der har ikke været den store efterspørgsel efter afgrøder hen over sommermånederne. Det er der til gengæld nu, hvor salgs- og høstpresset så småt ebber ud. Det er blandt andet Kina, der udnytter de forholdsvis lave priser for afgrøder og kollapset i dollarkursen til at booke store tonnager fra især USA.

Styr på efterafgrøderne

Nu, hvor høsten er i fuld gang, gælder det om også at få styr på efterafgrøderne.
Side 1 af 1887 (37730 artikler)Prev1234567188518861887Next