Tusindvis af gæster til Hingstekåring

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter i Herning i samledes 60.847 hesteentusiaster fra ind- og udland.

At Danmark er regerende verdensmestre blev meget tydeligt i de internationale dressurklasser, hvor blandt andet VM-guldvinder Carina Cassøe Krüth sejrede i Vitamin Well Five Star Ecco Grand Prix fredag sammen med Dansk Varmblods hoppen Heiline’s Danciera.

Samtlige messehaller og stalde på MCH Messecenter Hernings område var i brug, da avlsforbundet Dansk Varmblod invitererede til hingstekåring, internationale spring- og dressurkonkurrencer, gallashow og den gigantiske udstyrsmesse, Hest & Rytter, med mere end 250 udstillere. Det var i år 43. gang, Dansk Varmblods Hingstekåring blev afviklet i Herning, og det har udviklet sig til et velsmurt event, båret af 350 uundværlige frivillige. 

I år blev arrangementet gæstet af 60.847 hesteentusiaster.

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen var stolt over det, der blev præsteret af alle involverede igen i år.

- Jeg glæder mig hvert år til »Herning«, men jeg glæder mig også til, at det er veloverstået. Der skal blot en lille tue til at vælte dette store læs. Og tirsdag, hvor knap 1.000 heste er på vej til Herning fra store dele af Europa – så bliver man nervøs. Vi er skrøbelige, sårbare, så vi er lettede hver gang, vi når i mål med arrangementet. 

5-stjernet status

I 2020 tog Dansk Varmblod en modig beslutning og opgraderede dressurkonkurrencerne til 5-stjernet status (højeste, internationale niveau), hvilket indebar en større økonomisk satsning.

Det giver de danske dressurryttere en mulighed for at konkurrere på hjemmebane, som en del af forberedelserne til store, internationale opgaver. Og de helt store stjerner var da også til stede i Herning, hvor publikum blandt andet kunne nyde det danske dressurlandshold.

Total dansk dominans i dressur

At Danmark er regerende verdensmestre, blev meget tydeligt i de internationale dressurklasser, hvor VM-guldvinder Carina Cassøe Krüth sejrede i Vitamin Well Five Star Ecco Grand Prix fredag sammen med Dansk Varmblods hoppen Heiline’s Danciera. 

Samtidig var det hendes landsholdskollega Nanna Skodborg Merrald, som tog sejren i Vitamin Well Five Star Vodskov Bolighus Grand Prix freestyle lørdag med den Dansk Varmblods-kårede avlshingst Blue Hors St. Schufro. 

Avl og sport på højt niveau

Anført af Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe Krüth var der ændret på tidsplanen, idet der i endnu større grad er fokus på at give publikum en oplevelse af både avl og sport alle dage.

Det resulterede i, at der var knap 8.000 tilskuere og VIP-gæster i Boxen lørdag, samtidig med at tilskuerpladserne i Krafft Arena M og Dansk Hesteforsikring Arena E var fyldte til bristepunktet. 

- Det er meget positivt og bemærkelsesværdigt, at vi får så mange ind og ser sport. For mig var lørdagen i dagtimerne et absolut højdepunkt. Det var næsten en drøm, der gik i opfyldelse; fantastisk sport og mange glade mennesker. Den satsning, vi gjorde, da vi i 2020 åbnede med 5-stjernet dressur og mere international sport, syntes jeg, gik op i en højere enhed lørdag. Det er jeg virkelig glad for. Det er for mig den største succes under årets arrangement. Den lørdag gør »Herning« til noget helt særligt. 

Dansk Varmblods Hingstekåring 2023

Fem dage med hingstekåring, konkurrenceklasser, show, messe, foredrag med videre 

Over 250 stande fordelt på messens otte haller

975 heste – heraf 590 heste der deltager i de internationale konkurrencer

66 hingste til kåring

60.847 besøgende 

150 presseakkrediterede

Mere end 1.200 VIP-pladser

350 frivillige hjælpere

En paramediciner, en læge, en ambulance

10 dyrlæger og en hesteambulance

Ryttere fra 24 lande

Læs også