Følauktion med international interesse

Med en god gennemsnitspris og salg af føl til blandt andet USA, Spanien, Italien, England, Norge, Sverige og Danmark er der stor tilfredshed over de netop afholdte auktioner.

Det nye spændende samarbejde blandt danske hesteavlere og Campen Auktioner, har skabt international interesse og med en gennemsnitspris på de solgte dressurføl på 32.700 kroner og springføl på 60.000 kroner, samt en salgsprocent på cirka 50, har det været en god men også meget lærerig start, udtaler auktionsagent Charlotte Schreiber.

Springføllene toppede

Dyreste føl, Lot 7 Comme tu Veux AC (Comme I’ll Faut/ Indoctro opdr. AC Horses, Skævinge), blev solgt for 82.500 kroner Den heldige køber af dette absolut topføl blev Klaus Munkedal som desuden købte lot 4 Unica ( Uriko-Cosmeo opdr. Hans Jørgen Juhl, Toftlund).
 
Lot 1 Im Special Energy (Im Special de Muze/ Forrester opdr. Annie Eysteroy) blev solgt for knap 80.000 kroner til England. 
Auktionens 3. Dyreste føl blev solgt til Lykkegård APS v. Rikke og Jesper Haastrup Kristensen. 

Lot 8 Hardy H (Hardrock Z/ Cancara opdr. Lars Henriksen) blev solgt til en italiensk kunde, mens lot 10 Cayman H.A.P (Carrera VDL/ Zirocco Blue opdr. Helene A. Pedersen) blev solgt til Danmark.

- Lover godt for fremtiden

Den afsluttede auktion giver god fortrøstning i forhold til fremtidens hesteopdræt, mener auktionsagent Charlotte Schreiber. 

- Jeg glæder mig meget over de fine gennemsnitspriser på springføllene. På trods af Covid-19 situationen kan det faktisk lade sig gøre at sælge springføl til fornuftige priser i Danmark. Det lover godt for fremtiden, siger Charlotte Schreiber og fortsætter:

- Ydermere glæder det mig ekstra meget, at vi på de sidste to auktioner har solgt springføl til top ryttere i både in- og udland. Vi avler gode springheste i Danmark, men for at komme på verdenskortet i international sport, så kræver det at vore heste kommer ud til dygtige ryttere der kan give dem optimale betingelser for at præstere godt i sporten, slutter hun.

hka

Læs også