Heste hyldet i Herning

Mere end 60.000 gæstede for

et par uger siden Herning for

at opleve Dansk Varmblods

Hingstekåring 2018. Programmet bød på forrygende ridesport, gallashow, velfortjente kåringer, gigantisk udstyrsmesse og en succesfuld hesteauktion.

Lene Midtgaard, der for 13 gang er med til at lave gallashow
Hestene blev for et par uger siden hyldet i messecentret i Herning, hvor Dansk Varmblods Hingstekåring fandt sted for 39. gang. Og det blev en særdeles velbesøgt begivenhed, der helt præcist blev gæstet af 60.086.
Direktør i Dansk Varmblod Casper Cassøe var søndag aften ved lukketid meget begejstret efter mange måneders hårdt forberedende arbejde forud for den imponerende event, der står på i fem dage og bæres oppe af 350 frivillige hjælpere fra hele landet.
- Jeg har aldrig nogensinde lukket hingstekåringen i Herning med så god en mavefornemmelse. Alt har klappet helt ned i detaljerne, og alle har været glade, fortalte en meget glad Casper Cassøe.
 

Gallashow

Både fredag og lørdag aften var det muligt at opleve et forrygende gallashow med hele 50 heste, 70 mennesker og otte hunde under titlen »Kloden drejer«. En titel der selvfølgelig forpligtede til en helt specifik afslutningssang, nemlig »Kloden drejer« udført med rejehop og af Gry Johansen.
- Vi havde lavet showet mere stemningsfuldt i år, så det veksler mellem det intime mørke til brændende farver på storskærm, forklarer Lene Midtgaard, som er en af fire frivillige kræfter i Showudvalget, der står bag det store gallashow.
Også sanger Barbara Moleko, den franske hesteartist Lorenzo og amerikanske Christopher og hans dukke-band havde fundet vej til Herning og sørgede for, at publikum var topunderholdt hele vejen igennem det tre timer lange show.
 

Et års forberedelse

For Lene Midtgaard er det 13. gang, hun har været med til at arrangere Gallashowet, som i år trak omkring 8.000 publikummer både fredag og lørdag. Forventningerne er altid høje, og ikke mindst hos arrangørerne er der kriller i maven op til premieren.
– Jeg glæder mig altid helt vidt. Jeg er som en cirkushest, og at være med til at arrangere Gallashowet er for mig det ypperste, jeg har lavet inden for heste – at være kreativ og se showet udvikle sig. Jeg har en finger med i det hele, og det er det, som er sjovt. At få en ide og få ting til at ske. Det giver en kæmpe tilfredsstillelse, forklarer hun.
– Så snart et show er afviklet, går vi i gang med at tænke på næste års show. Vi kaster ideerne op i luften og griber dem igen. Og når vi har fundet en rød tråd, prøver vi at holde fast i den, forklarer Lene Midtgaard og fortsætter:
– De sidste tre måneder op til showet er det næsten et fuldtidsarbejde oveni mit almindelige arbejde. Så det er fantastisk, når det endelig går løs, men også lidt et vakuum bagefter. Det hele er så hurtigt overstået.

 

Læs også