Mette Frederiksen: CO2-afgift er ikke årsag til dyre fødevarer
Statsministeren afviser, at CO2-afgiften forklarer prisstigningerne. Den uafhængige ekspert Henning Otte Hansen og Landbrug & Fødevarer giver hende ret, mens FødevareDanmark advarer om, at politiske byrder – herunder den grønne trepart – presser priserne yderligere.

Mette Frederiksen frikender CO2-afgiften for at have presset fødevarepriserne nævneværdigt op – en vurdering, som både Landbrug & Fødevarer og Henning Otte Hansen bakker op om, mens tænketanken Cepos og de små og mellemstore virksomheder i fødevaresektoren, FødevareDanmark, er mere skeptiske.
Priserne i supermarkedet kan hurtigt tage pusten fra en, når man står foran køledisken, skrev statsminister Mette Frederiksen (S) på Facebook i fredags. Hun nævner i opslaget, at smør ofte koster over 30 kroner, og at både chokolade, kaffe og oksekød er steget meget.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her