240 optaget på uddannelse til jordbrugsteknolog

240 er blevet optaget på jordbrugsteknologuddannelsen i Odense, Slagelse og Aarhus. Syv ud af ti læser i Aarhus.

20-årige Anne-Marie Broksø Iversen havde sin første studiedag mandag i forrige uge på Erhvervsakademi Aarhus, Danmarks største uddannelsessted for jordbrugsteknologer.

- Det er det, jeg vil, siger Anne-Marie Broksø Iversen om sit nye studie: Jordbrugsteknolog med speciale i jordbrugsøkonomi og ledelse. Et speciale, der udbydes kun i Aarhus og som på to år gør Anne-Marie klar til et job som økonomirådgiver i landbruget.

Anne-Marie Broksø Iversen er landmandsdatter og opvokset på en plante- og svinebedrift mellem Christiansfeld og Kolding. Efter gymnasiet havde hun taget en guideuddannelse og glædede sig til et par sabbatår som rejseleder under Sydens sol. Men så lukkede corona-pandemien grænserne.

Receptionist-job inspirerede

I stedet for at rejse ud søgte Anne-Marie Broksø Iversen job som receptionist hos den lokale rådgivningsvirksomhed LandboSyd i Aabenraa. Herefter besluttede hun sig for at søge ind på jordbrugsteknologuddannelsen for at blive økonomirådgiver i landbruget.

- Denne uddannelse er den direkte vej til det, jeg vil. Jeg kan rigtig godt lide landbruget og blev under mit job hos LandboSyd bekræftet i, at jeg befinder mig godt sammen med denne faggruppe, forklarer Anne-Marie Broksø Iversen.

På uddannelsen kommer en del ligesom Anne-Marie Broksø Iversen fra gymnasiet, men mange har også en EUD-baggrund eller er faglærte landmænd.

På Erhvervsakademi Aarhus er der i år 166 studiepladser til i alt 212 ansøgere.

Læs også