I morgen slår dyretilmelding i Aars rekord

Dyreudstillingen i Messecenter Vesthimmerland bliver fyldt til bristepunktet i morgen og lørdag, når dørene til dette års Kimbrerskue åbner med hele 677 tilmeldte dyr.yretilmelding i Aars rekord

Der bliver pres på, når dyreudstillingen på Kimbrerskue inden i morgen og lørdag slår rekord.

- I forhold til 2018 er fremgangen på mere end 200 dyr, hvor især malkekvæget med 113 dyr tilmeldt, tegner sig for en stor del af stigningen. Sidste år havde vi 37 malkekvæg tilmeldt. Ligeledes er der markant fremgang indenfor kødkvæg fra 112 dyr i 2018 til 163 dyr i år. Det er fantastisk flot med denne fremgang, fortæller formand Hans Ulrik Lund.

Det høje tilmeldingstal skyldes i høj grad engagerede unge landmænd, som brænder for at udstille dyr og har fået venner og bekendte til også at tilmelde deres dyr.

Det giver et Kimbrerskue, hvor dyreudstillingen bliver fyldt til bristepunktet med masser af muligheder for konkurrence og hygge, samt et hav af dyr at se på for de besøgende.

Maskinerne samles

Som noget nyt bliver alle maskin- og erhvervsudstillere i år samlet i Hal 1. Det betyder, at der bliver endnu mere at kigge på, da de små tomme arealer, som man oplevede sidste år, i år er væk. Det gælder også scenen og publikumsarealet ved Speakers Corner, som i år har givet pladsen videre til maskinerne.

- Maskinerne fylder lidt mindre i år, og det har givet plads til en samling af det hele i Hal 1. Nogle udstillere har valgt ikke at komme i år, mens andre er tilbage efter ikke at have været med sidste år. Samlet set er det på niveau med forrige år, fortæller Brian Otte, direktør i Messecenter Vesthimmerland.

Det rigtige publikum

Især sidste års nedgang i malkekvægsudstillere fik nogle maskinudstillere til at takke nej til en plads i år. Enkelte var dog hurtige til at gribe telefonen og høre, om der alligevel kunne findes en plads til dem, efter at de hørte om det rekordstore antal malkekvæg, som i år finder vej til Aars.

- Det er klart vores forventning, at markant flere malkekvæg også tiltrækker det publikum, som maskinudstillerne gerne vil have, siger Brian Otte.

Food og Torvemarked

Hal 2 kommer i år til at rumme et nyt tiltag, »Food og Torvemarked«.

- Vi har haft en stor efterspørgsel fra folk, som ikke ønsker en stor stand, men mere plads til et bord til at udstille deres produkter på, fortæller Brian Otte.

Derfor vil Hal 2 komme til at emme af torve-stemning med alt for borde med lokalproducerede fødevarer til mindre virksomheder med salg af rideudstyr.

Dørene til årets Kimbrerskue åbnes i morgen 9.30.

Antal tilmeldte dyr

Kimbrerskuet 2019

Malkekvæg 113
RDM 2
DH 84
Jersey 18
DRH 9
Kødkvæg 163
Aberdeen Angus 9
Hereford 20
Charolais 60
Limousine 19
Galloway 1
Grauvieh 9
Dexter 15
Pinzgauer 2
Highland Cattle 10
Simmental 12
Piemontese 3
Murray Grey 3
Heste 102
Jyder 2
Tinker 2
Nordsvensk Brugshest 3
Oldenborg 1
Ox Araber 2
Dansk Pinto 1
Frieser 10
Fjordrace 5
Islændere 18
Haflinger 1
Dansk Sportspony 4
Connemara 2
New Forest 8
Dartmoor 1
Welsh 3
Shetlandsponyer 29
Dansk Miniature 2
Fritidsheste 8
Får 69
Oxforddown 1
Suffolk 4
Gotlandsk Pelsfår 4
Texel 37
Blå Texel 2
Landrace 5
Charollais 4
Ile de France 4
Såne 8
Geder 2
Boer 2
4H-dyr 7
Kaniner 110
Fjerkræ 21
Duer 90

 

 

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 55 15 87

Læs også