Flot fremmøde til første faglige februar-møde

Der var fuldt hus til det første af VKST’s to vinterfaglige møder i februar, hvor kalenderen også omfatter tre mindre pop up-møder.

Tidligere i februar var der fuldt hus på GuldBoSund i Sundby på Lolland, hvor VKST holdt det første af to store vinterfaglige møder. Ligesom de foregående år er der på disse vinterfaglige møder fokus på at give deltagerne faglige indspark gennem viden og inspiration om forskellige emner.

De 170 fremmødte på GuldBoSund fik først nyt fra den politiske landbrugsscene, og det var blandt andet med en status om nogle af de konkrete opgaver, der arbejdes på. VKST har – som tidligere omtalt i LandbrugØst – blandt andet påvist massive fejl i det faglige grundlag for vandplanerne.

Casper Elkær, økonomirådgiver i VKST, gav blandt andet en analyse af de første regnskabstal for 2022, og han kom også ind på, hvordan man gennem sit eget regnskab kan sætte nye mål for fremtiden.

Krig, krise og kopi

Der var også et indlæg af Kim Blindbæk, seniorøkonom i Sydbank, som gennemgik, hvordan krigen i Ukraine og den efterfølgende energikrise har ændret den økonomiske situation, ligesom han også gav et forsigtigt bud på, hvad 2023 bringer.

Ole Schou, planteavlskonsulent i VKST, orienterede også om udsigterne for 2023. Der forventes fortsat høje afgrødepriser i 2023-sæsonen, men omkostningerne følger også med op, fortalte Ole Schou, som kom med råd til, hvordan man udnytter de gode priser bedst muligt og tillige reducerer omkostninger til såsæd, gødning og planteværn.

Aftenen sluttede bag kulissen på Danmarks største dyrskue. Camilla Dupont, direktør for Roskilde Dyrskue, gav et enestående indblik i arbejdet både før, under og efter det store dyrskue, der i 2022 havde knap 92.600 besøgende.

Tirsdag den 21. februar klokken 17 til 21 holdes det andet og sidste vinterfaglige møde, og det er med en kopi af dagsordenen. Der køres nemlig efter det samme program, når det denne gang går løs på VKST’s »hjemmebane« i Sorø.

Mindre pop up-møder

Udover de to store vinterfaglige møder holder VKST også tre mindre vinterfaglige pop up-møder i dagtimerne.

Disse pop up-møderne er mere uformelle og kortere end de traditionelle aftenmøder, og programmet varierer fra møde til møde. Men der er som altid faglige oplæg og politisk nyt.

Det første pop op-møde er i Sakskøbing onsdag den 22. februar. Dagen efter foregår det i Høng, mens der sættes punktum i Herfølge tirsdag den 28. februar. Alle tre møder er i tidsrummet klokken 9 til 12.

For yderligere oplysninger og tilmelding henvises til VKST’s hjemmeside.

Læs også