Fire kokke kæmper om fornem pris

For tredje år i træk hylder kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem de danske aspirerende kokke med en talentkonkurrence. De fire deltagere, der skal dyste om titlen som årets »Rising Star«, er nu fundet.

For tredje år i træk hylder kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem de danske aspirerende kokke med en talentkonkurrence. De fire deltagere, der skal dyste om titlen som årets »Rising Star«, er nu fundet.

Til februar løber kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem Rising Star 2023 af stablen i Melsted på Bornholm, og de fire konkurrenter går nu i gang med at forberede sig.

- Det går forrygende på den danske gastronomiske scene, og vi vil gerne anerkende den nye generation og den enorme talentmasse, som vi har over hele landet, og med talentkonkurrencen Rising Star ønsker vi at inspirere og sætte spot på de unge kokketalenter, så de for alvor kan træde ind i den danske kokkeelite, udtaler Mads Marschall, direktør i Sol over Gudhjem.

Foruden titlen som årets Rising Star 2023, går vinderen hjem med en præmiecheck på 20.000 kroner og kan se frem til en tur til Torino i Italien med den italienske kaffeproducent Lavazza.

Om de fire kokke

De fire talenter, der skal deltage i Sol over Gudhjem Rising Star 2023, er:

  • Thomas Hust - Hotel Nordlandet, Allinge
  • Rebecca Victoria P Siri Corbo - Søllerød Kro, Holte
  • Tobias Werner Isaksen - Fasangården, Frederiksberg
  • Mads Søholm Jørgensen - Ruths Hotel, Skagen

Bornholmsk tradition

Ligesom de forgangne år, bliver der dystet på tid i disciplinerne hovedret og dessert. Til hovedretten udleveres en såkaldt »mystery box« med råvarer til de fire kokketalenter på konkurrencedagen. Til desserten ved deltagerne allerede nu, at de blandt andet skal bruge umodne havtorn eller modne havtorn fra den bornholmske virksomhed Høstet.

For hver servering bliver deltagerne bedømt ud fra kriterierne smag, udseende og etikette. Deltagerne kan desuden indhente bonuspoint, hvis de inkorporerer bornholmske elementer, teknikker eller historier. Dommerpanelet består i år af Nicolaj Nørregaard (Kadeau), Anita Klemmensen (Studenterkilden), Torsten Vildgaard (vinder af Sol over Gudhjem 2022) og Per Thøstesen (Bistro Boheme).

Sol Over Gudhjem Rising Star 2023 laves i samarbejde med TV2/Bornholm. Konkurrencen bliver tv-transmitteret på TV2 Bornholm i februar 2023.

Om Sol over Gudhjem

Sol over Gudhjem er Danmarks største kokkekonkurrence. En gastronomisk event, der siden 2009 har været afholdt i Gudhjem på Bornholm i sommerhalvåret. I dag tiltrækker konkurrencen mere end 10.000 madentusiaster, besøgende, turister og journalister fra hele verden. Foruden kokkekonkurrencen består Sol over Gudhjem også af en dessertkonkurrence, produktpris, overrækkelsen af æresprisen Kokkenes Kok og et madmarked.

Sol over Gudhjem har været med til at skabe opmærksomhed omkring Bornholm som et gastronomisk samlingspunkt.

Foruden hovedkonkurrencen består Sol over Gudhjem også af talentkonkurrencen Sol over Gudhjem Rising Star, der hylder de danske aspirerende kokke, og erhvervsklubben »Kaffeklubben«.

Læs også