Måske verdens yngste ko med 200.000 kg livsydelse

For knap to år siden rundede den første ko i Danmark 200.000 kg i livsydelse. Nu har en 11-årig ko gjort kunsten efter, endda som en af de yngste i verden. Ko nummer 938 fra Torben Thorsen i Vinderup.

Her er hun, 11 år gammel og indehaver af titlen 200.000 kg livsydelse. Ko nummer 938 kommer fra Torben Thorsen i Vinderup.
Her er hun, 11 år gammel og indehaver af titlen 200.000 kg livsydelse. Ko nummer 938 kommer fra Torben Thorsen i Vinderup.

For to år siden rundede en ko i Danmark for første gang milepælen 200.000 kg livsydelse. Koen fra Jens Hansen fra Erslev på Mors skulle bruge 15 år på at runde de 200.000 kg. Nu har en »kun« 11 år gammel ko gjort hende kunsten efter.

Koen har nummer 938 og går i besætningen ved Torben Thorsen i Vinderup.

Avlsforeningen Dansk Holstein oplyser, at koen må være en af de yngste køer i verden, som har opnået den præstation.

- Trods holsteinkoens store ydelsespotentiale, så er det kun meget sjældent, at en ko runder 200.000 kg. På verdensplan kendes ikke det nøjagtige antal køer, der har opnået denne flotte præstation, men der er formentlig omkring 30 køer, som har klaret det. Så det hører absolut til sjældenhederne, når det sker, siger Torben Balling Lund, chefkonsulent ved Dansk Holstein.

Sætter det i relief

Ydelsen for ko nummer 938 har været 18.198 kg i gennemsnit af 11 år. Hun har kælvet ti gange og senest med tvillinger. Dagsydelsen er fortsat omkring de 30 kg.

I dag er den gennemsnitlige livsydelse for en Holstein-ko 33.760 kg på 3,0 malkeår.

- På den baggrund er den aktuelle rekord endnu mere imponerende, lyder det fra Dansk Holstein.

Faderen er efter den tidligere kendte tyr V Bojer, en tyr som blev udnævnt til Årets Tyr i Holstein-kredse tilbage i 2001 og efterfølgende blev meget flittigt anvendt inden for Holstein.

teba

Læs også

Arla fastholder mælkepris i februar
Tilpas og fordel proteintildelingen
Markedschef: Start omlægningen til non-GM-foder i god tid
Varmt vejr påvirker ikke ensilageblokkes kvalitet
Oksekødsmarkedet: Dyre udskæringer står i stampe
Stort ta’ selv-bord i rekordbesætning