Politiets fingre peger mod regeringen

I GÅR KUNNE Danmarks Radio proklamere, at regeringen med erhvervsminister Simon Kollerup (S) i spidsen optrapper sin krig mod lattergas. Sagen er naturligvis alvorlig, fordi unge misbruger lattergas som rusmiddel i nattelivet. Vi håber, regeringen vinder lattergas-krigen.

BÅDE GAS OG latter er der også masser af i minkskandalen, sagens alvor taget i betragtning. For regeringens forsvar af egen manglende lovhjemmel i skandalen bliver stadig mere fyldt med varme luftarter. Ifølge statsministeren, som har siddet for bordenden, da den ulovlige beslutning om at slå alle mink i Danmark ihjel blev truffet, så har hun intet ansvar. Intet.

SOM LANDETS STATSMINISTER tonede Mette Frederiksen ellers frem på tv den 4. november 2020 og sagde: »For det første er det nødvendigt at aflive alle mink i Danmark. Det gælder desværre også avlsdyrene«. Hun tilføjede: »Altså: For det første må minkbestanden aflives« og »Situationens ekstreme alvor tilsiger, at vi skal handle, hvad angår minkene, nu«.

INGEN I KONGERIGET kunne være i tvivl. Ingen var i tvivl. Man kunne heller ikke være i tvivl om, at regeringens beslutning ifølge regeringen blev truffet på anbefaling af myndighederne. Under det famøse minkpressemøde 4. november 2020 lød det: »Men på baggrund af sundhedsmyndighedernes klare anbefaling er det den nødvendige beslutning at træffe i Danmark«.

ALT DETTE VIL regeringen ikke stå ved i dag. I hvert fald vil man ikke stå ved ansvaret. Man vil ikke vedkende sig, at alle forstod det, statsministeren sagde, som en klar ordre fra landets politiske leder. Naturligvis var det det, der var tale om. Og naturligvis er det indiskutabelt usandt, at nedslagtningen af alle mink i Danmark skete »…på baggrund af sundhedsmyndighedernes klare anbefaling«.

SUNDHEDSMYNDIGHEDERNE I DANMARK har aldrig anbefalet nedslagtning af alle mink i Danmark. Det er slet ikke en opgave for sundhedsmyndighederne. De er kommet med en risikovurdering, hvilket af regeringen er blevet manipuleret til at være en klar anbefaling, som regeringen har truffet en ulovlig beslutning på baggrund af.

GENNEM DE SENESTE dage er politiets rolle i minkskandalen blevet blotlagt i minkkommissionen. Og svaret fra politiet, der telefonisk har kontaktet minkavlerne med et gyseligt ordvalg i de såkaldte aktionskort, er klart. Ingen – heller ikke politiet – var i tvivl om, at regeringen den 4. november 2020 krævede alle mink aflivet. Her og nu. Og politiet skrev sådan set bare i sine aktionskort, hvad regeringen allerede havde meldt ud, konkluderede chefpolitiinspektør i Rigspolitiet, Peter-Chresten Ekebjærg. Dermed synes regeringens latterlige gas og bortforklaringer at gå ind i en ny fase, hvor selv politiets ord og fingre nu også peger direkte mod regeringen.

Læs også