Sonoteringen dykker for femte uge i streg

Danish Crowns sonotering falder igen igen med 40 øre, mens slagtesvinenoteringen fastholdes.

Der er ikke de store ændringer i salgsmønstrene for grisekød i Europa fra uge til uge i øjeblikket. Alle afventer, at julehandlen for alvor sætter ind. Det skriver Danish Crown i sin ugentlige markedsopdatering.

Her fremgår det, at slagtesvinenoteringen er uændret på niveauet på 12,7 kroner pr. kg kød for fjerde uge i streg. Til gengæld falder sonoteringen endnu engang tungt, med 40 øre, til et niveau på 10,2 kroner pr. kg kød.

- Vi ser fortsat stigninger i udbuddet af nogle delstykker i Europa. Det er først og fremmest varer fra Spanien, der finder vej både nordpå og østpå, men ikke i et omfang som indtil videre presser vores salg, fordi vi i højere grad har været forberedt på den her situation end mange af vores kollegaer, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Det er fortsat priserne på skinker med ben, der er under pres, men det øgede udbud ses også i mindre grad på andre dele af grisen, oplyser slagterikoncernen. Til landene udenfor Europa er der en stabil afsætning af de traditionelle Kina-produkter og et jævnt salg til Japan og det øvrige Asien.

Onsdag kunne Danske Svineproducenter oplyse, at også den tyske slagtesvinenotering var uændret, på 2,1 euro (cirka 15,65 kroner) pr. kg kød.

Læs også