DC øjner morgenluft

- Mens det europæiske marked for fersk grisekød ikke er prangende, så bliver efterspørgslen fra landene udenfor Europa i øjeblikket langsomt bedre.

Sådan lyder det i Danish Crowns seneste markedsberetning samtidig med, at slagteriets notering stiger 20 øre til 12,30 kroner for slagtesvin.

- Det kan lyde mærkeligt, men det er først nu, at vores markeder i Asien er ved at slippe af COVID-19 spøgelset, lyder det blandt andet fra slagteriets salgschef Mads Stougaard, der oplever stigende efterspørgsel fra de asiatiske markeder.

Han oplyser videre, at det i Europa er udbuddet af grise, der driver noteringerne. Indkøberne af kød er dog afventende i øjeblikket, fordi markedet mangler impulser. Priserne er derfor stabile til svagt stigende, mens alle venter på foråret.

- De højere renter gør, at alle i Europa fokuserer på at holde deres lagre nede. Derfor ser vi også større spring i priserne fra dag til dag end for 2-3 år siden, så det handler om at sidde helt tæt på markedet, for at komme igennem med prisstigningerne, så snart det er muligt, siger Mads Stougaard.

Læs også