Kinas import af sojabønner er i eksplosiv vækst

Vi får netop nu bekræftet antagelsen om, at Kina er i markedet som storimportør af sojabønner. Således viser nye tal, at den kinesiske import af amerikanske sojabønner i 2020 er gået op med godt 53 procent, set i forhold til importen i 2019.

Månedsgraf: CBOT Sojabønner i US-cent pr. bushel
Den kraftig vækst i kinesisk import af sojabønner, er en afgørende forklaring på at prisen for sojabønner og afgrøder som sådanne er gået kraftigt op siden 2020.
Månedsgraf: CBOT Sojabønner i US-cent pr. bushel Den kraftig vækst i kinesisk import af sojabønner, er en afgørende forklaring på at prisen for sojabønner og afgrøder som sådanne er gået kraftigt op siden 2020.

Sprit nye tal viser, at Kinas import af amerikanske sojabønner i 2020 steg med ikke mindre end 52,8 procent, set i forhold til den kinesiske import af sojabønner i 2019. Det er alligevel en stigning der er til at tage og føle på. Når det så er sagt, så skal vi samtidig tage et par ting med i ligningen, som gør at stigningen i den kinesiske import af amerikanske sojabønner alligevel ikke er så vandvittig. For det første har K

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Få adgang til Effektivt Landbrug

Allerede abonnent?

Læs også

Afvent (fortsat) salg af rapsfrø
Optimistisk marked er godt for oksenoteringen
Afgrøderne står fint i Europa
Gode eksporttal
Svinepriserne boomer igen i Kina
Spekulanterne køber flere kornfutures