Rapsen fortsætter fremgangen

Daglige prishop har været normen for rapsen på de internationale markeder, og i mandags fortsatte den stime. Det skriver Jyske Markets i deres afgrødekommentar.

Den nuværende udvikling støttes af et fundamentalt svækket udbudsbillede samt et kraftigt stigende palmeoliemarked, som handler til højeste priser i to år og som senest har været understøttet af prispositiv udvikling i malaysiske lagre-, produktions- samt eksporttal.

Rapsen har på tre uger avanceret med fem procent og tester nu årets tidligere top fra midten af september. Et essentielt teknisk niveau, som for februar 2020-terminen ligger tæt på 393 euro pr. ton.

Olien stiger igen

Der er begrundet håb om fortsat fremgang i handelssamtalerne mellem USA og Kina, og det har fået oliepriserne til at begynde at kravle op ad efter længere tids stilstand, skriver Reuters Bureau.

Tirsdag steg Brent-råolien med 30 cent til 62,38 dollars pr. tønde efter tidligere på dagen at have været under 62 dollars, mens det amerikanske WTI-index steg med 19 cent pr. tønde til 57,05 dollars.

Prisen på Brent-olien er steget 16 procent i 2019, hovedsageligt på grund af nedskæring i produktionen hos OPEC-landene. Ifølge Reuters forventes det, at OPEC-landene i starten af december måned vælger at forlænge de nuværende restriktioner i olieproduktionen, for som minimum at opretholde det nuværende prisniveau.

 

Læs også