Väderstad overtager amerikansk fabrik

Svenske Väderstad, der producerer jordbearbejdningsmaskiner, har meddelt, at de har erhvervet 100 procent ejerskab af Agco-Amity JV LLC (AAJV).

Svenske Väderstad har overtaget det Agco-baserede selskab Amity JV LLC (AAJV). AAJV er kendt for en stærk produktlinje med et stort udvalg af løsninger til jordbearbejdning og såning, som for eksempel kultivatorer, tallerkenharver, forskellige typer såmaskiner og gødningsvogne.

AAJV er kendt for en stærk produktlinje med et stort udvalg af løsninger til jordbearbejdning og såning, som for eksempel kultivatorer, tallerkenharver, forskellige typer såmaskiner og gødningsvogne.

AAJV i Wahpeton, North Dakota, er også kendt under navnet Wil-Rich, bliver fuldt integreret i Väderstads globale gruppe af virksomheder under navnet Väderstad Inc.

Siden 2011 har AAJV fremstillet, designet og supporteret Wil-Rich, Wishek og Concord mærkernes produkter gennem 270 forhandlere på verdensplan, heraf de fleste i USA. Med integrering af AAJV i Väderstad gruppen opnår Väderstad adgang til et omfattende forhandlernet i USA, en produktionsfabrik i USA samt fordelen af Wil-Rich, Wishek og Concord mærkernes stolte traditioner og omdømme.

Ambition om vækst i USA

- Dette køb er i overensstemmelse med vores langsigtede ambition om at vokse på det Nordamerikanske marked. AAJV har en stærk position på markedet i USA kombineret med en produktportefølje, som sikrer os et mere komplet produktudvalg i Nordamerika, siger Mats Båverud, President & CEO hos Väderstad.

AAJV har siden 2011 været ejet i fællesskab af Agco og Amity og har i øjeblikket 110 medarbejdere og produktionsfaciliteter på 30.000 kvadratmeter, et reservedelsdistributionslager samt udviklings- og forskningsfaciliteter i Wahpeton, North Dakota.

I 2013 overtog Väderstad det fulde ejerskab af den Canadisk-baserede virksomhed Seed Hawk, efter at have været medejere siden 2006. Virksomheden med hovedsæde i Langbank, Saskatchewan, hører nu under Väderstad Industries Inc. og producerer de meget populære Seed Hawk luftsåmaskiner med høj præcision til det nordamerikanske marked.

Læs også