Valtra skruer op for hestekræfterne

I går lancerede Valtra en helt ny traktorserie, Q-serien i hk-segmentet fra 230 til 305. Valtra Q-serien tilbydes i fem modeller og kan leveres fra ultimo oktober i år.

Valtra forventer at producere 180 nye Q305-traktorer i år på den finske traktorfabrik i Suolahti. Elleve af dem kommer til Danmark og kan opleveres i uge 41, når Valtra holder Q-SmartTour i Danmark tre til fire steder. Derudover kommer Q-traktorerne også på Agromek senere i år.

Fem nye Valtra-traktorer blev i går introduceret. Q-serien, også kaldet - »The Beast« – kommer på markedet i fem modeller fra 230 til 305 hk inklusive boost, og Q-traktorerne leveres med en 7,4 liters Agco Power-motor, hvor den maksimale effekt er tilgængelig ved 1.850 o/min., og drejningsmomentet er stort set konstant helt ned fra 1.100 til 1.700 o/min.

Valtra Q-traktorerne har 20 hk boost i de mindre modeller, og ved den største model Q305 er boosten tilgængelig hele tiden. Målgruppen er maskinstationerne og de større landbrug med store arealer.

Modelbetegnelserne er Q225 (230 hk), Q245 (245 hk), Q265 (265 hk), Q285 (285 hk) og flagskibsmodellen Q305 (305 hk).

Elleve Q305-traktorer til Danmark

Valtra forventer at producere 180 nye Q305-traktorer i år på den finske traktorfabrik, og elleve af dem kommer til Danmark, sagde Jimmi Ravnborg, der er salgschef for Valtra i Danmark, og fortsatte:

- Mange af vores S-seriekunder har ofte spurgt på en større traktor, da den gennemsnitlige traktorstørrelse i Danmark er oppe på 245 hk i dag, og med Q-serien kommer vi til at matche markedet for stadig stigende behov for større og større traktorer, fortalte han.

Q-SmartTour i Danmark

Transmissionen er nem at betjene. Q-seriens elektroniske transmissionsstyring vælger automatisk de lavest mulige motoromdrejninger for at opretholde det laveste brændstofforbrug.

Momentet fordeles, så det passer til hydraulik, PTO eller transmission. Føreren justerer blot indstillingerne, så de passer bedst til opgaven. Afhængigt af arbejdsopgaven kan føreren ved hjælp af »droop-control« indstille traktoren til enten at spare brændstof eller tid.

Valtra Q-traktorerne går i produktion til efteråret og kan leveres fra ultimo oktober. Der er allerede arrangeret Q-SmartTour i Danmark for de interesserede. Touren bliver afholdt i uge 41, og arrangementet bliver afholdt tre til fire steder. Derudover kommer Q-traktorerne også på Agromek senere i år.

Let og smidig

Ifølge Valtra er Q-traktorerne hverken for let eller for tung, og med en egenvægt 9,2 tons beskyttes jorden mod komprimering. Den maksimale bruttovægt er 16 tons.

Q-serien er kompakt med en lav totalhøjde på 3,3 meter og en lang akselafstand. Tyngdepunktet er derfor lavt, hvilket gør traktoren stabil. Luftaffjedringen, i kombination med den lange akselafstand, øger traktorens trækkraft og stabilitet. Vejgrebet øges desuden, fordi luftaffjedringen giver en hurtigere reaktionstid sammenlignet med standardhydraulisk affjedring.

Q-serien leveres med Valtra Connects telemetri og opgavestyringssystem, der muliggør smidig FMIS- og Agrirouter-integration. Alle Smart Farming-funktioner i Q-serien styres let og enkelt fra SmartTouch-brugerfladen.

Opgaverne kan gemmes, så man med enkelte tryk på skærmen kan genoptage opgaven. Isobus-funktionen gør det let at udføre opgaven, da det giver et præcist og effektivt resultat. I kombination med Auto U-piloten og SmartTurn kan arbejdet i marken næsten gøres automatisk. Med SmartTurn kan man vælge mellem flere automatiske vendemønstre, der minimerer jordkomprimeringen og øger hastighed og effektivitet.

Læs også