John Madsen kobler af

Som sidste led i sin salgsaftale er maskinhandleren fratrådt 1. oktober. Samtidig bliver John Madsen A/S til TBS Fyn.

Forretningerne i Tommerup (billedet) og Ørbæk skifter nu navn fra John Madsen til TBS Fyn.

Fredag var sidste gang, maskinhandler John Madsen gik ud ad døren i maskinforretningen i Ørbæk og låste efter sig.

- Det bliver da en mærkelig fornemmelse. Men jeg har vidst det et års tid, lød det fra John Madsen i den forgangne uge, hvor han fortalte avisen om det sidste trin i aftalen om TBS Maskinpowers overtagelse af hans virksomhed.

Den store jyske maskinforretning, som blandt andet forhandler Fendt-produkterne, købte John Madsen A/S sidste år, med virkning fra 1. januar 2022. Her blev det aftalt, at John Madsen skulle fortsætte som daglig leder af de fynske afdelinger i en overgangsperiode, og dermed bidrage til den bedst mulige implementering overfor det fynske landbrug.

Fantastisk mulighed

John Madsen lægger ikke skjul på, at salget til TBS var en fantastisk mulighed for at generationsskifte sin virksomhed, og ikke mindst fremtidssikre de dygtige medarbejdere deres arbejdsplads.

- Generationsskifte er svært både i vor branche og i landbruget. Og ikke mindst vil fremtidens maskinhandel kræve store muskler, pointerer 61-årige John Madsen, der er vokset op med maskinhandel og har beskæftiget sig med maskiner hele sit arbejdsliv.

Det startede i familiens landsbysmedje i Vester Åby, hvor han allerede som 16-årig kom i lære og overtog virksomheden blot 21 år gammel. Siden blev det til opkøb af både Østfyns Maskinforretning i Ørbæk i 1989, og i 2000 af maskinforretningen i Tommerup.

Nu TBS Fyn

Derfor glæder det John Madsen at kunne trække sig tilbage og samtidig se det meget store aktivitetsniveau for de mange folk i virksomheden, der nu skifter navn til TBS Fyn. I alt er der nu 18 ansatte i Tommerup og Ørbæk.

For den nu tidligere maskinhandler har de seneste uger været koncentreret om overleveringen af virksomheden, og indtil nytår er det aftalt, at han står til rådighed for firmaet ved spørgsmål og opgaver, hvor han kan bistå.

- Lige nu har jeg ingen aktuelle planer for fremtiden. I første omgang har jeg dog en lang »opsparet« ferie, hvor vi gerne skulle ud at se verden, siger John Madsen, der sammen med sin kone, Charlotte, bor i Revsøre.

Kunderne bliver et savn

Han erkender, at det i sagens natur bliver en ny fase i livet, og at han kommer til at savne maskinverdenen og ikke mindst de mange gode kunder.

- De har været loyale, også i de omskiftelige tider, fremhæver han og nævner, da han måtte sige farvel til New Holland-forhandlingen, blandt udfordringerne.

- Også dér ville kunderne os heldigvis fortsat, lyder det fra John Madsen fra kontoret i Ørbæk, hvor han nu har sat det sidste flueben i salgsprocessen af sin virksomhed.

Bliver til TBS Fyn

Med virkning fra 1. oktober ændres firmanavnet John Madsen A/S for TBS Maskinpowers afdelinger i Tommerup og Ørbæk til TBS Fyn.

Det sker som et led i overtagelsen af den fynske maskinforretning fra 1. januar, hvor maskinhandler John Madsen, som nævnt ovenfor, efter en overgangsperiode stopper som afdelingsleder.

De fysiske forretninger i Ørbæk og Tommerup fortsætter som hidtil. Direktør for det fynske selskab vil i lighed med de øvrige TBS-afdelinger være Jan Garder, der sammen med den øvrige ledergruppe i TBS kommer til at udgøre selskabets daglige ledelse.

Jan Garder er meget positiv omkring de to fynske maskinforretningers fremtid:

- Kunderne har taget godt imod os, og vores teams i begge afdelinger arbejder dedikeret på at servicere kunderne, så de vil sammen med vores ledergruppe i TBS Maskinpower fortsætte med at udvikle service og salg på Fyn.

Læs også