Finsk mejetærsker gør comeback på danske marker

Efter snart 30 års fravær er MB Maskiner i det nordjyske klar til at sende Sampo Rosenlew tilbage på det danske marked.

MB Maskiner er første danske importør af Sampo Rosenlew siden 1994. Comia C6 er den mindste model i Comia-serien, der går op til C12.

Der har ikke eksisteret nogen dansk importør af de finske Sampo Rosenlew-mejetærskere siden 1994, men nu sender Marthin Bundgaard, indehaver af MB Maskiner ved Hjørring, dem tilbage på de danske marker.

I første omgang er det Comia-serien fra C6 til C12 samt forsøgsmejetærskeren SR2010 han er klar til at få sat i gang, og maskinhandleren ser stort potentiale i de robuste rystemaskiner.

Først og fremmest fremhæver han de gule mejetærskeres stærke og simple konstruktion som hovedårsagen til, at han har besluttet at blive Sampo Rosenlew-importør.

Han ser dog også masser af andre fordele ved comeback-mejetærskerne:

- En maskine som C6’eren henvender sig til de mindre markbrug og steder, hvor man har specialafgrøder og gerne vil have en maskine, der er nem at gøre ren. Her er Sampo Rosenlew-maskinerne nemme at have med at gøre, fordi man kan rykke sneglen ud af tanken uden at bruge værktøj og også tage sollene ud. Derfor ser jeg dem i høj grad komme til at køre rundt som forsøgsmaskiner og i specialafgrøder, fortæller Marthin Bundgaard.

- Og så er det nogle uhyre simple maskiner, der kommer til at holde i mange år. Derfor er det også et godt alternativ til de gamle Dronningborg, Claas Dominator og lignende, der stadig kører rundt, men efterhånden er ved at være kørt mere end godt og grundigt ned og er svære at finde brugte erstatninger til, siger maskinhandleren, der selv er landmandsuddannet og har stor erfaring i at køre mejetærsker.

Læs også